21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Sıcaklar rekolteyi azalttı

Temmuz ve Ağustos aylarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle dünya hububat üretimi tahmini, 2 ay öncesine göre 31 milyon ton azalmayla 1 milyar 745 milyon tona çekildi.



Pamuğa yılda 1 milyar dolar

Zıraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Şahin Yeter, adı Adana ile özdeşleşen pamuğun, tarım ürünleri arasında yüksek katma değer ve istihdam yaratan, tarım-sanayi bütünleşmesinde öncü rol oynayan önemli bir ürün olduğunu söyledi.



Fındığı dalında değil, yere düşünce toplayın

Karadenİz Bölgesi’nde vatandaşların en önemli gelir kaynaklarından biri olan fındığın, yere düşmesi beklenmeden dalında toplanmasının, kalitesinin azalmasına yol açtığı bildirildi.



“Et ithalâtı sakıncalı”

Türkıye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ‘’Avrupa’dan et ithalatını fevkalâde sakıncalı görürüm, çünkü hastalık taşıma riski var’’ dedi.



Kuru üzümde atık yağ mı kullanıldı?

MANİSA Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, kuru üzümde atık yağ kullanıldığı yönündeki iddialara cevap verdi. İddialara sert tepki gösteren Koşar, her yıl ‘’işler yolunda gitmeye başladığı zaman mutlaka birilerinin tekere çomak soktuğunu’’ öne sürdü.



Altın tarihî seviyede

UluslararasI piyasalarda altının ons fiyatı 1.283,25 dolara yükselerek, yeni bir tarihi rekora imza attı.



3 bin işadamı İstanbul’a geliyor

6-10 Ekim tarihleri arasında 13‘üncüsü düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile 14. Uluslar arası İş Forumu Kongresi (IBF), 65 ülkeden 3 bin iş adamını, 550 yerli ve yabancı firma ile 150 bin ziyaretçiyi bir araya getiriyor.



Felâketin bedeli 10 milyara yaklaştı

İngİlİz petrol şirketi British Petroleum (BP), ABD’nin Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısının şirkete maliyetinin 9,5 milyar doları bulduğunu açıkladı.



Uzaktan denetim dönemi başlıyor

Kamuda uygulamaya konulacak ‘’uzaktan denetim’’ ile kamu harcamalarındaki olağan dışı artışlar ve devlet kuruluşlarının satın alımlarına dönük fiyat sorgulaması başlayacak.



Alkol reklâmlarına yasak yürürlüğe girdi

Orta Asya’nın en kalabalık nüfusuna sahip Özbekistan’da uygulanan sigara ve alkollü içecek reklâmları yasağı yürürlüğe girdi. Özbekistan parlamentonun üst kanadı Senato’nun 28-29 Ağustos günlerinde yapılan Üçüncü Genel Kurul toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen sigara ve alkollü içecek reklâmı yasağı 18 Eylül itibariyle yürürlüğe geçti.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.