21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BURSA VE BALIKESİR BEDİÜZZAMAN’A KUCAK AÇTI

GAZETEMİZİN, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı Balıkesirlilerle buluştu.


ASKERİN MORALİNİ YÜKSEK TUTMAK İÇİN

Rus ordusunda askerlerin morallerini en yüksek seviyede tutmak için din adamları resmen göreve başlıyor. Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill çalışm

Kol ve bacaksız Manş’ı geçti

KOLLARI ve bacakları olmayan Fransız, protezli uzuvlarıyla yüzerek Manş Denizi’ni geçmeyi başardı.


  Akıllı otomobiller kaza anında hastaneye haber verecek

GELECEĞİN otomobilleri, kazaya karıştıkları anda hastaneyle irtibata geçebilen bir sistemle donatılacak.


  100 yaşındaki hava durumcu

BELÇİKA’DA , yağmurun sesi, miktarı, kirlilik oranı ve gündüz ışığını ölçen araçlarla donatılan 100 yaşındaki gürgen ağacı, bu bilgileri internet sitesinde cümlelere dönüştürüyor.


  Emekli müftünün orman sevgisi

ARTVİN’İN Borçka ilçesine bağlı Tütüncüler köyünde yaşayan 65 yaşındaki emekli müftü Kâzım Erkılıç, ormanlarla kaplı köyündeki ağaçları korumak için köyün çeşitli yerlerine 20 tabela astı.


  Klasik ‘Anadol’ otomobiller görücüye çıktı

SAKARYA’NIN Erenler ilçesindeki bir alışveriş merkezinde 1967 ile 1984 yılları arasında Türkiye’de seri olarak üretilen 9 Anadol marka klasik otomobil, sergilenmeye başlandı.


  Şahinkaya da araştırılsın

DSP, 12 Eylül askerî darbesinin Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkındaki yolsuzluk iddialarının Meclis tarafından araştırılmasını istedi.


  Siyasî Partiler Kanunu antidemokratik

Siyasî Partiler Yasasının demokrasiye müsait olmadığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasî Partiler Yasasını 12 Eylülcüler çıkardı. Bu yasa değiştirilmedi. 12 Eylül Anayasasında ne değişti? Bir geçici 15. madde kaldırıldı, o kadar. Aradan geçmiş 30 yıl, o da zamanaşımına uğramış zaten. Kimi yargılayacaksın? Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu, daha önce de bulunulmuştu. Bakalım ne olacak” dedi.


  Ücretsiz ulaşıma yoğun ilgi

2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılının açılması sebebiyle İstanbul’da toplu taşıma araçlarından ücret alınmaması, tramvay, metrobüs ve otobüs duraklarında aşırı yoğunluğa sebep oldu.


  İslâm-demokrasi uyumunun en iyi örneği, Türkiye

AVRUPA siyasî hayatının en önemli isimlerinden biri olan Danimarkalı politikacı Uffe Elleman-Jensen, Türkiye’nin İslâm-demokrasi uyumunun en iyi örneği olduğunu yazdı.


  Zeynep bebek uyandı ve “anne” dedi

HAKKARİ'NİN Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada annesini kaybeden ve iki bacağından yaralanan 15 aylık Zeynep Kurt’un kendine gelir gelmez ‘’anne’’ dediği öğrenildi.


  Yeni anayasa 2011 sonrasına bırakılmasın

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, yeni anayasayı 2011 sonrasına ertelemenin tutarlı bir davranış olmadığını belirtti.


  İstanbul serinleyecek

İSTANBUL Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, sıcaklıkların, bugünden itibaren kuvvetli poyrazla hissedilir derecede azalacağını belirtti, "İstanbul'da yarın (bugün) yağış bekliyoruz ve hava oldukça serinleyecek" dedi. Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmeye göre, Türkiye'nin bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini söyledi.


  PKK ateşkesi uzattı

Terör örgütü PKK, tek taraflı ilân ettiği ateşkesi sürdüreceğini duyurdu. Örgüte yakın bir internet sitesinin haberine göre, terör örgütünün şehir yapılanması KCK’dan yapılan açıklamada 13 Ağustos’ta ilân edilen ve 20 Eylül’e kadar süreceği belirtilen ‘eylemsizlik,’ önümüzdeki hafta içinde yapılacak açıklamaya kadar uzatıldı.


  Boykot çağrısı tutmadı

Kürt Dili ve Eğitimi Hareketi’nin (TZP Kurdî) öncülük ettiği ve Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) destek verdiği okul boykotu tutmadı.


  İzmir’de bir astsubay daha intihar etti

İzmır’de bir astsubay beylik tabancasıyla intihar etti.


  Okul boykotunda 3 gözaltı

Sıırt’te, çocuklarını okula göndermemeleri yönünde velileri baskı yaptıkları ve bildiri dağıttıkları ileri sürülen biri Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi 3 kişi gözaltına alındı.


  3 otoyolda daha nakit geçiş kaldırıldı

İstanbul-Edİrne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme otoyollarının ücret toplama istasyonlarındaki ‘’Nakit Ödemeli Sistemi’’ kaldırıldı.


  Eğitim maratonu başladı

OKUL öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki toplam 16 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen bugün ders başı yaptı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.