21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Tel ile çivinin anlamlı buluşması

ÇİVİ, tel, çekiç deyince aklınıza ilk gelen inşaat işleridir… Fakat birbirleriyle uyum ve ahenk bir araya gelirse Filografi sanatı olur.

Filograf Aysun Gemalmaz’ın ellerinde yoğrulan ve değeri 200 ila 10 bin TL arasında değişen birbirinden eşsiz Filografi eserleri Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezinde Pendiklilerin beğenisine sunuldu.

Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi, bu günlerde çivi ve telin usta ellerde şekillendirilerek birbirinden güzel resimlerin oluşturulduğu Filografi sanatını ağırlıyor.

Filograf Aysun Gemalmaz’ın 33 harikulade eserinden oluşan sergi, Türk bayrağından takım armalarına, tarihi figürlerden hat sanatına kadar içinde birçok rengi barındırıyor. Filografi sanatının büyük üstadı Saim Devrilmez’den aldığı öğretilerle bu sanatta büyük bir başarı yakalayan Aysun Gemalmaz, özellikle Hattat Muhammet Başdağ’ın hat sanatından esinlenerek yaptığı eserlerinde adeta yeteneğini konuşturuyor. Gemalmaz, fiyatı 200 ile 10 bin TL arasında değişen eserlerini yaparken; kavak ağacı üzerine kadife, deri veya çuha gerip üzerine çivilerle obje oluşturuyor. Daha sonra ince ince yerleştirdiği çivilere altın kaplama, gümüş veya bakır telleri altı görünmeyecek şekilde sarmalıyor ve bu muhteşem eserlerine hayat veriyor.

1.5 yılda yaptığı Osmanlı

Mozaiği eserine paha biçilmez

Aysun Gemalmaz’ın eserlerinden özellikle 20 bin çivinin kullanıldığı ‘Osmanlı Mozaiği’ ve 40 bini aşan çivinin kullanıldığı ‘Esma’ül Hüsna’ eseri, sergiye gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor. Bu iki eserden Esma’ül Hüsna eseri 10 bin TL’den alıcı bulurken, Gemalmaz sergide adından söz ettiren ve geceli-gündüzlü 1 buçuk yıllık sanat çalışmasının ürünü olan Osmanlı Mozaiği’ni, manevi değerinden ötürü tüm tekliflere rağmen satmadığını belirtiyor. Ayrıca Aysun Gemalmaz, Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinden çok etkilendiğini ve sanata ve sanatçıya en çok değeri veren Pendik Belediyesine teşekkür etti.

21.09.2010


 

19 Eylül gaziler günü kahramanlar sergisi

TÜRK Silâhlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde tedavi gören gazilerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı ‘’19 Eylül Gaziler Günü Kahramanlar Sergisi’’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kentpark Alışveriş Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan serginin açılışına, TSK Sağlık ve GATA Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, gaziler ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Rehabilitasyon kısım sorumlusu Fizyoterapist Meral Turgut, sergide çeşitli uzuvlarını kaybeden ama hayata olan inanç ve sevgilerini hiç yitirmeyen 108 gazinin eserlerinin bulunduğunu söyledi. Gazilerin tedavilerinin desteklenmesi için hobi ve iş kursları gerçekleştirdiklerini anlatan Turgut, bu kapsamda gazilere yakma resim, metal rölyef, ebru sanatı ve ahşap boyama gibi dallarda eğitim verildiğini kaydetti. Bunların gazilerin tedavilerinin bir parçası olduğuna işaret eden Turgut, sergide 350 eserin bulunduğunu ifade etti. Eserlerin satışından elde edilecek gelirin, bu kurslara yönelik malzeme alımında kullanılacağını bildiren Turgut, serginin 28 Eylül’e kadar ziyaret edilebileceğini söyledi.

21.09.2010


 

İLESAM’dan yazar okulu

TÜRKİYE İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından alanında uzman öğretim üyeleri ve yazarlar öncülüğünde Yazar Okulu açılacak.

1986’da kurulan ve 24 yıldır kültür-sanat ve telif hakları alanında faaliyet gösteren, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla büyük bir takdir toplayan İLESAM daha önceden açtığı değişik branşlarda kurslara bir yenisini daha ekliyor. 2 dönem ve 16 hafta devam edecek olan Yazar Okulu projesini Ekim’in 2. haftası başlayacak derslerle hayata geçiriyor. Yazar Okulu’nda, alanında uzman öğretim üyeleri ve yazarlar öncülüğünde; iletişim, demokrasi, doğru düşünme, tespit, tasvir, düzenleme, hedef, metin oluşturma ve yeniden organize etme gibi örnek kelimeler etrafında: Yazarlığa Giriş, Metin Oluşturma Teknikleri, Sanat ve Tenkit, Türk Dili ve Tarihi, İnsan ve Varlık, Türkiye’nin Meseleleri, Ekonomi, Üretim ve Tüketim, Toplum ve İdeoloji, Felsefe ile Düşünmek gibi dersler okutulacak. 24 hafta devam edecek olan Yazar Okulu’nda ayrıca her hafta sonu yönlendirme dersleri verilecek ve ilerleyen derslerde kursiyerlerle ayrıca atölye çalışmaları yapılacak. Dersler Ekim’in 2. haftası başlayacak ve hafta içi 3 gün,18:00 ile 20:00 arası; hafta sonu Cumartesi günleri 12:00-14:00 saatleri arasında yapılacak ve dersler İlesam’ın Kızılay’da bulunan Genel Merkez binasındaki verilecek. Kurs sonunda kursiyerlere başarı sertifikası takdim edilecek. Yazar Okulu’na başvurular 20 Eylül-7 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılıyor.

21.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.