22 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünyanın gözü Konya Ovası'nda

Kalelı, şunları kaydetti: ‘’Konya, tam anlamıyla tarımsal altyapı tamamlanırsa tek başına Türkiye’nin gıda ihtiyacını karşıladığı gibi, Orta Doğu’nun bile merkezi haline dönüşebilir. Almanya Tarım Bakanlığı Müsteşarı, borsamızı ziyaretinde ‘Türkiye ve Konya Ovası tarımda uyuyan bir dev’ değerlendirmesini yaptı. Yani Konya Ovası’nın değerini maalesef yabancılar kadar bilmiyoruz, çoğumuz tarımsal değerlerimizin farkında değil.’’ Kaleli, Konya’nın yüzde 80’inin rantabl sulanabilir arazi yapısına sahip olduğunu, Türkiye’nin hiç- bir yerinde bu oranın yüzde 30-35’i geçmediğini, bu özelliğiyle Konya Ovası’nın dünyada bile çok az rakibi olduğunu ifade etti.



Anız yangınları verimi düşürüyor

Her yıl uyarılara rağmen tarlalarda kalan hububat saplarının yakılması, toprağın biyolojik dengesini bozuyor.



Bakanlık, et fiyatları konusunda sınıfta kaldı

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliğince yapılan açıklamada, hayvan ithalatından sonra et ithalatının da serbest bırakıldığı belirtilerek, ‘’Öyle ya da böyle Tarım Bakanlığının et fiyatları konusunda sınıfta kaldığı ortadadır’’ denildi.



Soğan, gelecek yıl da cep yakacak

Bu sene fiyatı bir ara 3 liraya kadar yükselerek zam şampiyonu olan soğanın, piyasada tohum bulunmadığı için ekim alanlarının azalması ve soğuk hava depolarında bekletilen soğan miktarının az olması dolayısıyla gelecek yıl cepleri yakacağı bildirildi.



Kalkınma hedefleri için 300 milyar dolar gerek

Sekİzİncİ Milenyum Kalkınma Hedeflerini 2015 yılına kadar yakalamak için dünyanın 300 milyar dolarlık yardıma ihtiyacı olduğu bildirildi.



Fiat Markasına yeni CEO

2002 yılından bu yana Toyota Avrupa’da görev yapan ve son 2 yıldır Satış, Pazarlama, Ürün Planlama ve İletişim Faaliyetlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak faaliyet gösteren Andrea Formica, Fiat markasının yeni CEO’su oldu. Aynı zamanda Fiat Otomobil, Fiat Ticarî Araç, Alfa Romeo, Lancia markaları ile Avrupa’da Chrysler Group LLC markalarının satış sorumluluğunu ve Ticarî bölümünün de yönetimini üstlenen Formica, yeni görevine başladı.



Halka arz seferberliği

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) arasında şirketlerin halka açılımını artırmak amacıyla imzalanan protokolle başlatılan ‘’Halka Arz Seferberliği’’ faaliyetleri kapsamında, 24 Eylül Öuma günü Kocaeli Sanayi Odası’nda (KSO) toplantı düzenleneceği bildirildi.



Yenilenebilir enerji yatırımcıyı çekecek



Çeltik hasadı erken başladı

Çorum’un Osmancık ilçesinde çeltik hasadı havaların sıcak gitmesi sebebiyle erken başladı. Türkiye’nin pirinç ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Osmancık’ta üreticiler tarlada pirinç hasadı için yoğun mesai harcıyor.



Havalar serinledi, kömürcüler sevindi

SIcak havaların yerini serin havalara bıraktığı şu günlerde, kömürcülerin de yüzü gülmeye başladı.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.