13 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar var

Neova Üst Yöneticisi (CEO) Özgür B. Koç da küresel finansal krizin etkileri nedeniyle zor bir dönemde sektöre giriş yaptıklarını belirterek, 2008’den bu yana sektörün üretimde krizin etkilerini bertaraf etmeye başladığını, ancak sonuçlar itibariyle 2010’un yakın tarihin en kârsız yılı olduğunu söyledi.

Sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Koç, Neova Sigorta’nın bireysel olarak bu durumun çözümüne yönelik en önemli hamlesinin müşterisini iyi analiz ederek prim geliştirmek olacağını, ‘’Geleceğin Sigortacılığı’’ konseptinin temelini oluşturan bu yaklaşımın, şirketin son yıllarda hızla değişen Türkiye sigorta sektörünü iyi analiz edebilmesinden kaynaklandığını kaydetti.

Sektöre faizsiz yatırım geliri ve teknik kar pay iadesi olarak tanımlanabilecek bir uygulama getirecek olan Neova Sigorta’nın Başkan Fawaz Al-Issa, “Bu ülkeye inanıyoruz. Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar görüyoruz’’ dedi. 1996 yılında ilk defa Türkiye’ye geldiğini ama beğenmediğini ifade eden Al-Issa, “Şimdi ev aldım, ofis aldım. Bana şimdi dön derseniz, dönmem” dedi. Al-Issa, Neova Sigorta ile çok başarılı olacaklarını belirterek, “Bu güzel bir piyasa. Neova’nın ekibi çok başarılı. Hepsi genç arkadaşlar. Yakın zamanda iyi bir yere gelecekler. Başkan Fawaz Al-Issa, 5 yıl içinde Türkiye merkezli önemli bir marka haline gelmek istediklerini ifade ederek, bir sonraki adımlarının başta şirketin ana ortağı Turkapital Holding’in yatırımlarının olduğu Türk Cumhuriyetler olmak üzere bölge ülkelere yayılmak olacağını bildirdi. Türkiye ekonomisine duyduklar güveni, Kuwait Finance House (KFH) grubunun ve Turkapital Holding’in son yıllarda ülkeye yaptığı direkt yatırımlara işaret ederek anlatan Al-Issa, ‘’Neova Sigorta da bu güvenin bir sonucudur’’ dedi.

FAİZSİZ YATIRIM GELİRİ

Neova Sigorta, sektöre faizsiz yatırım geliri ve teknik kar pay iadesi olarak tanımlanabilecek bir uygulama getirecek. Şirket bu uygulamayla pazardaki payını ‘’ciddî oranda’’ artırmayı hedefliyor. Neova Sigorta, önümüzdeki dönemde sektöre, sigortaya soğuk bakanların ilgisini de çekebilecek bir yenilik getirmeyi ve kendiyle birilikte pazar büyütmeyi hedefliyor. Şirket, temel olarak faizsiz yatırım geliri ve teknik kar pay iadesi olarak tanımlanabilecek bu uygulamayı zorunlu olmayan bütün sigorta ürünlerine adapte etmiş durumda. Ancak henüz yeni kurulmuş bir şirket olarak Neova Sigorta, teknik kar pay iadesini fiilen üçüncü ya da dördüncü yılında yapabilecek. Şirket bu uygulamayla pazardaki payını ciddi oranda artırmayı hedefliyor. Gelecek yıldan itibaren uygulamaya konacak olan ve var olan müşteriyi sistemde tutmak, proaktif olmak, karını paylaşmak ve böylece sisteme yeni müşteri katmak üzerine kurulan ‘’Geleceğin Sigortacılığı’’ konsepti sayesinde şirket, sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Recep Bozdağ/ İstanbul

13.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Dünyada en borçlu ülke ABD

  Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar var

  Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar var

  Çay üreticisi zarar etti

  Gübre israfını durduralım

  Yapısal reformlar hayata geçirilmeli

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.