"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maliye’de sıkıntı devam ediyor

A.Fuat ZİMMETOĞLU
25 Mart 2012, Pazar
Maliye Teşkilâtı ile ilgili bu köşede yazdığımız daha önceki üç yazımızdan sonra yüzlerce mesaj ve mail aldık. Bu mesajların tamamında Maliye çalışanlarının sıkıntılarının henüz giderilmediği görülmektedir.
 Değerli bir Malmüdürümüzün özenle hazırlayarak gönderdiği çok uzun bir çalışmasının bir bölümünde;
“…Eşit işe eşit ücret parolası ile ve iyi niyetle yola çıkılan ancak her ne hikmetse eşit unvana eşit ücret şeklinde ortaya çıkan son 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, hizmetlisinden müdürüne kadar bütün kademelerdeki Maliye çalışanlarının vicdanlarını sızlatmıştır. Görevi gereğince bir ilçede halkın neredeyse her kesimi ile karşı karşıya gelen, deyim yerindeyse kelle koltukta gezen, ülkemizde neredeyse her mevzuatı bilmek zorunda olan ve bu özelliği dolayısıyla da ilçenin idarî, hukukî ve malî danışmanlığını yapan, görev almadığı hiçbir komisyon ve idarî görev bulunmayan, hepsinden önemlisi de bir ilçede hem Vergi Dairesi Müdürlüğü, hem Muhasebe Müdürlüğü, hem Millî Emlak Müdürlüğü ve hem de Muhakemat Müdürlüğü görevlerinin tamamını zor şartlar altında ve bizzat yürüten, idarî ve malî sorumluluk altında her yıl SAYIŞTAY’A hesap veren, görevi gereğince her an adlî ve idarî mahkemelerde yargılanmakla karşı karşıya kalan, rotasyona tabi olarak her 3-5 yılda bir il il, ilçe ilçe yurdun dört bir yanını dolaşan bir MALMÜDÜRÜ ile diğer daire müdürlerini eşit görmek ve hatta bir Adliye Yazı İşleri Müdürünün bir İcra Müdürünün bir Seçim Müdürünün ve çok daha acısı bir Adliye, Cezaevi Saymanının altında görmek ve onlara göre çok daha düşük maaş ödemek vahim bir hata ve aynı zamanda vebali olan bir hak gaspıdır…” ifadelerine yer vermektedir.
Yine okurlarımızdan biri on binlerce maliye memurunu ilgilendiren uzmanlık sınavıyla ilgili olarak Muhakemat ve Personel Genel Müdürlüklerinin taşrada kurum içi uzmanlık sınavı hiç açmadığını, Millî Emlak Genel Müdürlüğünün bir kez, Muhasebat Genel Müdürlüğünün üç kez açtıktan sonra kurum içi uzman alımını durduğunu ancak Gelir İdaresi Başkanlığının kurum içi uzman alımına devam ettiğini belirtmektedir. Gelir İdaresinin açmış olduğu kurum içi uzmanlık sınavına Gelir İdaresindeki şoförler ve yardımcı hizmetliler alınırken Maliyenin diğer birimlerinin memurları alınmamaktadır. Bu durum aynı bakanlık içerisinde farklı uygulamalarla karşı karşıya kalan memurlarda çalışma azmi ve hevesini kırmaktadır.
Bize gelen mesajlar da son yapılan düzenlemelerle büyük bir mağduriyet yaşayan Maliyenin bütün Deft. Yrd. ları, Müdür ve Müd. Yrd.'ları, Muhasebe ve Millî Emlak Denetmenleri ile Maliyenin Şefleri ve memurları yetkililerin duyarlı davranarak sıkıntılarına çözüm getirmelerini beklemektedirler. Bizim de temennimiz yetkililerin bu sesi duymaları ve bir an önce çözüme yönelik kanunî düzenlemeleri yapmaları.      
Okunma Sayısı: 8077
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tunç

    4.4.2013 00:00:00

    Maliye teşkilatı çalışanlarının sorunlarına herkesin kulak tıkadığı; hatta bazı yorumlarda teşkilat mensubu olan bazı kimselerin bile bu yazıyı eleştirmekte olduğu göz önüne alınacak olursa YAZARIMIZA tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum...

    Bırakın bu yazıyı da eleştiren birkaç kişi çıksın bu teşkilattan... Mesleğe gönül vermemiş, emek sarf etmemiş; Maliyeci olmak için değil; iş bulmak kaygısı ile bu kuruma yerleşmiş zihniyetlerden fazlasını beklemek zaten haksızlık olur...

  • mecnur

    26.3.2013 00:00:00

    Değerli yazarımız taraflı ve yanlı malmüdürünün dertlerini aktarmışsınız..Ben 15 yıllık hizmeti olan şef iken Milli Emlak uzmanı olan birisiyim...Ama durum öyle göründüğü gibi değildir...
    1-Malmüdürlerinin sorumluluğu diğer kurumların amirlerinden daha fazla değildir, hatta daha azdır. Çünkü sorumluluk işlemi yapması gereken memurlarda, şeflerde ve gerçekleştirme görevlilerindedir.
    2-Sayıştay neredeyse 5 yıldır denetim yapmıyor, yapsa bile zimmet harcama yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisine çıkıyor..
    3-Malmüdürleri o kadar fazla mevzuat da bilmiyorlar, zaten vergi ve milli emlak mevzuatına hakim olmaları imkansız.... öyle olsa kaymakam işi olunca beni değil malmüdürünü arardı..
    4-Yaptığı işlerden dolayı mükellefle karşı karşıya gelen genellikle memur, şef ve uzmanlardır...
    5-Ayrıca maliyede kurum dışı uzmanlık sınavı sürekli açılmaktadır. Eğitim ve yaş şartı tutanlar bu sınavlara katılabilir, zaten kurum içi sınavlara da eğitim şartı tutan herkes katıldı...

  • Maliyeci

    26.3.2013 00:00:00

    Son yapılan düzelemelerin Maliye de iç barışı, saygıyı, disiplini ne kadar bozduğu Sayın Mecnur ve Ali Can beylerin yorumlarından anlaşılmaktadır. Bu arkadaşlarımıza kalsa Müdürlerin yanısıra Deft.Yrd., Defterdar, Genel Müdürler ve hata Maliye Bakanı kendileriyle sınava girse sınavı kazanamazlar, ve onlara göre hiçbir sorumlulukları yok ve hiçbir iş yapmıyorlar. Hala eşit işe eişt ücret e getirilen itirazlardaki mantığı kavrayamamışlar. Herkesin emeğine saygımız var ancak bir sınavla uzman olunca Bakanlıkta ki uzman kadar 3600 ek gösterge isterken çok haklısın da öte yandan Müdürlük makamına enaz 5-6 sınavdan geçerek, 5-6 yer değiştirerek gelmiş olan Amirlerinize karşı biraz daha saygılı olmanızı Maliyeciliğin ciddiyetine ve vakarına uygun davranmanızı tavsiye ederim.

  • ali can

    25.3.2013 00:00:00

    Ben bu malmüdürlerinin derdini bir türlü anlamadım gitti.15 yıldır bu teşkilatta hizmetim var daha düne kadar memurları, şefleri düşünen bir müdüre rastlamadım. Taki uzmanlık ünvanı açılıncaya kadar..Tamam gelir idaresi bu ünvanı neredeyse bedava vermiş gibi oldu ama 4 yıllık açıköğretim mezunu olupta uzman olamayan yoktur herhalde..Fakat muhasebe ve milli emlak uzmanları için aynı işi yapıyor cümlesini kullanmak acizliktir bizce...Bizim emeğimizle hakkederek aldığımız kazanımları kimsenin küçümseme hakkı yoktur...Saymanlık müdürü arkadaş emrindeki uzmanla bi sınava girsinde o zaman konuşsun..Malmüdürü hem vergi hem muhasebe hemde milli emlak müdürü demiş ...O zaman malmüdürlerinin bu üç birime ait mevzuatı bilmeleri gerekir değil mi??? Ama ne gezer öle bi mal müdürünede hiç rastlamadım, zaten olması imkansız...Öyle olsaydı ilçede kaymakam işi olduğunda milli emlak uzmanıyla değilde malmüdürüyle muhatap olması gerekirdi..Ayrıca malmüdürleri diğer daire amirleriyle kendisini kıyaslamasın, her kurumun kendince bir sorumluluğu vardır, tapu müdürünün sorumluluğu bence malmüd. daha fazla, seçim, nüfus hepsinin kendilerine göre bir sorumluluğu var..Ayrıca malmüdürleri gerçekleştirme görevliliğini birim sorumlularına atmış, kendileri sorumluluktan kaçıyor...Hani eşit iş??.Bir insanın mevzuat bilgisi eşitliği bozmuyor mu??? Biz uzmanlara memurların yapması gereken basit işlerin verilmesini biz mi istiyoruz??

  • Maliye GİDER memuru

    13.6.2012 00:00:00

    Sayın Zimmetoğlu yazınızı şimdi okuyorum,derdimizi o kadar güzel dile getirmişsiniz ki.Sizlere ve ekibinize çok teşekkür ederim

  • Saymanlık Müdürü

    2.4.2012 00:00:00

    Değerli yorumcular,eskiden çalışanlar arasında şöyle serzeniş vardı’’ay iş yerinde,aynı işi yapan memurlar arasındaki ücret uçurumundan söz edilirdi’’Bu gün de bazı yorumlara bakıyorum aynı fasif (Kısır döngü)dairede dönüp duruyoruz.Nerede ise aynı tartışmayı yapıyoruz.Burada bazı yorumcu arkadaşlara bir iki kelamım olacak;bende de uzman arkadaşımız var,diğer memur arkadaşların yaptığı işte pek fark yok;biri hasbel kader açık/kurum içinden uzman olmuş,diğeri memur kalmış.Tabi asıl konumuz bu tür polemikler olmaması gerekir.Uzman arkadaşlarımıza verilen ücreti fazla bulmadığımı belirterek,diğer çalşan personelin ücretlerinin düzeltilmesi gerekir.Bu Bakanlığa bu kadar yıl emek vermiş her kademedeki personelin makul ölçüde ücret dengesizliğinin giderilmesidir. Bakanlığımıza düşen kurum içi çalışma barışının bir an önce sağlanmasıdır.Saygı ve sevgilerimle.

  • Semih Yalçın

    2.4.2012 00:00:00

    Sayın Zimmetoğlu; Bahsedilen maaş uçurumları sadece maliyede değil ülkenin genelinde de söz konusu, Naçizane bir önerim olacak size; siz de kabul ederseniz tabii. Sonraki yazınız işe ilk girerken asgari ücret verilmesi gerekirken asgari ücret bile alamayan çalışanlar var, tazminat vermemek için ay-yılda bir girdi çıktı yapan işverenler var, maaşları hala asgari ücretten göstermenin yolunu bulan işverenler var bunu herkes biliyor ama dile getirip üstüne giden yok. Saygılarımla...

  • KARACAM

    31.3.2012 00:00:00

    Uzmanlık bir kariyer meslektir
    Ancak, bu kariyer başka kurumlar için geçerlidir.
    Şimdi soruyorum,
    uzmanlıkları sadece kağıt üzerinde formaliteden öteye gitmeyen, şimdi hakir gördükleri, beraber görev yaptıkları o lise mezunu arkadaşlarının omuzlarına basarak, 45 gün idari izinli sayılarak ders çalışarak, alternatifli seçmeli soruları cevaplandırarak gelir uzmanı olan, ahkam kesen o uzmanlara.
    Dün memurdun sen ama yüksek okulluydun,
    vergi dairesinde lise mezunu arkadaşınla beraber ne iş yapıyordun?
    dosya memurluğu, maaş aynı maaş.
    şimdi gelir uzmanı oldun ne iş yapıyorsun?
    dosya memurluğu, maaş aynı maaş.
    Geldiği yeri göremeyen insan yarını hayal edemez.Çok yükseklerden uçuyorsunuz.Bu uzmanlığınız avrupa birliği uyum yasalarının bir ürünüdür. İçinizde öyle insanlar varki 2 adet koyunu güdemez.Kendinizi bu ünvanı aldık diye bir şey zannetmeyin.Aldığınız sadece 500 tl maaş farkından ibarettir. Yıllardır bu teşkilatın kahrını çekmiş idari kadrolarda görev yapan ve bu ünvanları bileklerinin hakkıyla zorlu sınavlardan geçerek şef, müd.yrd. ve müdürleriyle kendinizi kıyaslamaya kalkmayın boğulursunuz.
    .Ne demiştik yazının başında
    uzmanlık bir kariyer mesleğidir
    .Allah aşkına yaptığınız işlerin kariyer meslekle ne alakası var bir açıklarmısınız..
    Siz bir vergi dairesinde 8 saatlik mesaisini sadece elektronik ortamdan gelen duyuruları alıp fotokobi çeken gelir uzman gördünüzmü,
    sadece özlük servisinde personel işlerine bakan gelir uzmanı gördünüzmü,
    sadece maaş işlerine bakan gelir uzmanı gördünüzmü,
    sadece sekreterlik yapan gelir uzmanı gördünüzmü,
    sadece bilgisayarlarla ilgilenen gelir uzmanı gördünüzmü?ŞİMDİLİK YETER.

  • Güliz AKAT

    30.3.2012 00:00:00


       Sayın Zimmetoğlu nun Maliye içerisinde ve diğer kurumlar yanındaki sıkıntılı durumunu bir maliyeci gibi dile getirmesi ve bizlere destek olmasından dolayı kendilerine tşk. ediyorum.

  • maliyeci kartal

    30.3.2012 00:00:00

    değerli yazarımız bence yanlış bazı bilgiler vermişiniz olayın iç yüzü tamamen farklı. maliye doğrusunu yapıyor kurum içinden uzman almakta neyin nesiymiş gelir idaresi alarak cok dogru birseylermi yapmıs oluyormus. uzman olmak isteyen kurum dısında girer uzman yardımcısı olarak göreve baslar ve sonunda uzman olur. kurum içi uzman alınması kurum dısından uzman yardımcısı olarak giren arkadslara haksızlık değilmi. kurum içinden yükselmek isteyen kişinin kariyer basamakları farklıdır. şef olursun müdür yardımcısı olursun müdür olursun devam edersin. memur arkdasların aslında derdi uzman olmak değil uzman olup işini yapmak değil ülkemizde tek amaç uzman olup fazla ücret almaktır

  • [email protected]

    30.3.2012 00:00:00

    yazarımız maliyenin yapmıs oldugu dogru birseyi hatalı birseyler yapıyormus gibi savunmanızı anlamıyorum. uzmanlık bir kariyer meslektir. kurum dısı a kadrodan sınava girersin ve uzman yardımcısı olarak başlarsın meslege sonrada uzman olursun. ama kurum içindeki memur arkdaslar bir emek vermeden bir sınava girerek uzman olmak istiyorlar uzman olmak istemelerinin nedenide sadece ucretlerinin artagı düşüncesi yoksa bir uzmanlık yapacaklarından değil yine yönetmeliiklten bir haber sekilde calısmaya devam edecekler. memurun kariyer basamakları bellidir. sef olursun sonrasında müdür yardımcısı müdür diye gider. gelir idaresinin kurum içinde herkesi uzman yaparak bu devletin parasını haksız yere kurumdaki memurlara vermesini dogru buluyorsanız sizde bu haksızlıga göz yumuyorsunuz demektir. iyice arastırmadan yazı yazmak bir gazeteciye yakısmaz.

  • HİALACA

    30.3.2012 00:00:00

    TEBRİK EDİYORUM Sayın A.Fuat ZİMMETOĞLU YAZARIMIZI,   KULAKLARINI TIKAMAYIP BÖYLESİNE GÜZEL BİR YAZILARIYLA MALİYENİN TÜM KESİMLERİNİ SIKINTIMIZI DİLE GETİRDİĞİ İÇİN… TEŞEKKÜRLER

  • Maliyeci

    30.3.2012 00:00:00

    Değerli genç arkadaşım (kartal2585/maliyeci kartal), Maliyede yeni olduğunuz belli, henüz maliyeyi ve maliyeciliği bilmiyorsunuz. İyi bir maliyeci Yazarımızın yukarıda yazdığı yazıdan hiç alakası olmayan sizin çıkardığınız anlamları çıkarması mümkün değil. Eğer siz bu mantıkla kanunları, tüzükleri, genelgeleri yorumlarsanız Maliyeyi bitirirsiniz. Yazarımız burada biz maliyecilerin sorunlarına değiniyor. Kurum dışından atanan uzmanlar için hiçbirşey söylememiş. Onbinlerce arkadaşımızı ilgilendiren kurum içi uzmanlıkla ilgili Maliyenin farklı uygulamalarını (nasıl bir mantıkla Maliyenin doğru yaptığını tesbit ettin anlaşılması mümkün değil) dile getirmiş. Bundan dolayı memnun olmak gerekir. Lütfen önce okuduğumuzu iyi anlayalım.

  • Maliyeci

    30.3.2012 00:00:00

    Değerli genç arkadaşım (kartal2585/maliyeci kartal) maliyede yeni olduğun, maliyeyi ve maliyeciliği iyi bilmediğin yaptığın yorumdan ortaya çıkıyor. Yazarımız yazısında kurum içi uzmanlık sınavıyla ilgili farklı uygulamaları ve bu farklı uygulamalar karşısındaki mağduriyetleri ele almış. Bir tarafta (gelir) kurum içi uzman alımına devam eden Maliye. Diğer tarafta ( gider) kurum içi uzman alımını durduran yine Maliye. Senin yorumun Maliye doğrusunu yapıyor diyorsun. Hangisi doğru? Eğer siz bu mantıkla kanun ve mevzuatı yorumlar ve iş yapmaya kalkarsanız, eyvahlar olsun Maliyenin bittiği andır. Yazara ve Yeni Asya Gazetesine teşekkürler.

  • Ahmet Ünal

    29.3.2012 00:00:00

    Sorunlarımızı dile getiren müdürümüze ve yer veren yazara çok teşekkür ederim

  • Ali Rıza YENER

    28.3.2012 00:00:00

    Sayın yazara Maliye çalışanlarının sorunlarını köşesinde paylaştığı için teşekkür ediyorum. Umarım gerek yazarın dile getirdiği sorunlarımızı gerekse değerli yorumcuların değindiği hususları üst yöneticiler dikkate alarak bu haksızlığı giderir.

  • serdar taşçı

    28.3.2012 00:00:00

    Sayın A.Fuat Zimmetoğlu öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa inanın tüm türkiyede Maliye teşkilatının gider kısmında büyük bir hayal kırıklığı ve kızgınlık hakim kimsenin çalışma şevki kalmadı önümüz belirsiz çoğu örgün eğitim universite mezunu bizlere yapılan bu üvey evlat muamelesini anlayamıyoruz. Milletvekillerimizin verdiği yazılı soru önergelerinede cevap verilmiyor gelir kısmına verilen hakların bizlere de verilmesinin heray 1000 tl cebimizden çalınmış diye düşünüyoruz.

  • hasan ali korkmaz

    27.3.2012 00:00:00

    Değerli yazarımıza ve çalışmalarından dolayı sayın müdürümüze teşekkür ederiz. eşit işe eşit ücret diye yola çıkılan çalışma eşit ünvana eşit ücret oldu. iş yine eşit değil. ücret ise aleyhimize oluştu. saygılarımla.

  • burak şahin

    27.3.2012 00:00:00

    çok tebrik ediyorum değerli yazarımızı..kulaklarını tıkamayıp böylesine güzel bir yazıyla sıkıntımızı dile getirdiği için

  • mercan durmaz

    27.3.2012 00:00:00

    sayın zimmetoğlu, bu köşenizde maliye bakanlığı personelinin uğramış olduğu haksızlıklara ye verdiğiniz öncelikle teşekkür ederim,biz maliye çalışanları olarak. meslek hayatımızda yükselmek için memur olarak başlarız. şef, müdür yardımcıs, müdür. dfterdar yrd, sı unvanına kadar her aşamada yazılı ve sözlü sınavi akabinde eğitim eğitim dönemlerinde ayrıca her dersten yazılı ve eğitim sonunda tekrar bir genel sınvav yapılır başarılı olanların ataması yapılır. elde edilen unvanlarda belli bir hizmet süresi çalıştıktan sonra ancak bir üst unvan sınavına girme hakkı elde edilir, ayrıca bu unvanlara atanmak için lisans düzeyinde eğitim almış olmanız gerekyor. bu ünvanlarda çalışanların mali sorumluluğu vardır,devletin bir kuruşunu heba etmemek için çaba göstermek zorundayız. kamu alacağının veya harcamasının her kuruşunda 74 milyon insanın hakkı olduğu bilinci ve sorumluluğuyla çalışmaktayız, ancak yapılan son düzenlemelerde, bu hususlar göz ardı edilmiştir. sayın maliye bakanımızın basına yaptığı bir açıklamasında maliye brokratlarının yetkin bilgili sorumluluk sahibi olduğunu ifade etmiştir. devletin kamu gelirlerinin toplanması ve bu gelerlerin harcanmasından sorumlu olan çalışanlarının yapılan yeni düzenlemelerle mağdur edildiği hatta başka kurumlarda çalışan   alt ünvanlardaki çalışanlarda daha az ücret alma durumu ile karşı karşıya kalmıştır. bu mağduriyetimizin en kısa zamanda giderilmesi için siz sayın basın mensubları verdiğiniz ve verceğiniz desteler işin teşekkür ederiz.

  • Adem ALÇIN

    27.3.2012 00:00:00

    Değerli yazarımıza bu konuda gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum .
    ben de maliye memuruyum gümrük saymanlık müdürlüğünde veznedar olarak çalışıyorum.bu 666 KHK ile gümrüklerde çalışan maliye personeline gümrük mesaisi verilmesine son verildi.biz gümrük saymanlık veznedarları gümrük memmurları gibi çallışmamıza rağmen fazla mesai ücreti alamııyoruz. bizi resmen enayi yerine koyuyorlar ve bu konuda hiçbir açıklama yapmıyorlar .ya gümrük veznelerinde gümrüğün görevlendireceği muhasebe yatkilisi mutemetleri görevlendirilmeli ya da bize de gümrük memurları gibi gümrük mesaisi verilmelidir
    Değerli yazarımız Fuat bey bir dahaki yazınızda bu konuda da birşeyler yazar sıkıntımızı dile getirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

  • Zeynel Abidin ERİM

    27.3.2012 00:00:00

    Sayın yazara burada bir kez daha teşekkür etmek gerekir.Bu kadar geniş bir maliye camiasını ilgilendiren sorunlara dikkat çekmesi büyük bir kadirşinaslık olarak değerlendirmek gerekir.

  • Sevdin ADIGÜZEL

    26.3.2012 00:00:00

    Sayın yazar sorunlarımıza olan duyarlılığınızdan dolayı tekrar teşekkürler

  • Cemal YILDIZ

    26.3.2012 00:00:00

    Değerli yazarım Ali Fuat bey, sorunlarımızı sürekli dile getirdiğiniz için hem şahsım hem de maliye çalışanları adına sizlere çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yazılar ve serzenişlerimiz ses getirecek ve mağdur edilen maliye çalışanlarının mağduriyeti giderilmiş olacak. bunda da en büyük pay başta siz şahsınız olmak üzere, sesimizi duyan sessiz basınımızdan bir-iki kişinin daha olacak. ilgiliniz ve emeğiniz için çok çok teşekkür ediyor, fırsat buldukça bu tip yazılarınızın devamını bekliyoruz.

  • Seher GEMİCİBAŞI

    26.3.2012 00:00:00

    Kaleminize sağlık.eskiden iki meslekteş bir araya geldiğinde sohbetlerimiz mevzuat ,uygulama,karşılıklı bilgi alışverişi,tecrübelerin paylaşılması olurdu.Yerini ne olacak bu halimiz ,yıllarca rotosyan dolayısıyla yer değiştirmekten çocuklarımızın gördüğü psikolojik zararlar aldı.Geldiğimiz noktada memuru müdürü çalışma azmi hevesi kalmadığını görüyoruyorum ama bizim işimiz bir an boşvermeye gelmez ,Biz maliyeciyiz farkımız işimiz .ertelenmez günlüdür bazen saatli.dikkat ister ,titizlik ister,ağır sorumluluklarımız vardır..Bir anlık dikkatsizliğimiz bize maddi ,manevi ceza ve tazminat olarak geri döner.Başkalarının işlediği suçtan bile yılarca ağır ceza mahkemerinde yarğılanırsınız..Sonunda beraat etsende onun bizlere ve ailelerimize verdiği maddi manevi zararlar var.Tüm meslektaşlarıma kolay gelsin kolay gelsin diyorum.

  • yaşar budak

    26.3.2012 00:00:00

    gerçeklerı cesaterle dile getırdığınız için size içtenlıkle teşşekür ediyorum

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı