"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maliye, Teşkilât Kanunu ile sıkıntıları gidermeli

A.Fuat ZİMMETOĞLU
26 Şubat 2012, Pazar
Maliye Çalışanları ile ilgili yazdığımız 04 Şubat 2012 tarihli “Maliyede Neler Oluyor 2” başlıklı yazımız yine ilkinde olduğu gibi siz okuyucularımız tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Gazetemize yönelik olarak da Yeni Asya Gazetesi internet sitesinde dile getirdiğiniz tebrik ve takdirlerinize, ayrıca yazımız için yaptığınız bütün yorumlara teşekkür ediyorum. Bu günkü yazımızda kısaca iki konuya temas ettikten sonra son bölümde önceki iki yazımıza sizden gelen yorumların bir kısmına (ki yüzün üzerinde yorum vardır) yer vermeye çalışacağım.

MALİYE TEŞKİLÂT KANUNU
Maliye Bakanlığı Teşkilâtı bugüne kadar 17.06.1982 tarih ve 2680 sayılı Yetki Kanununa dayanılarak 13.12.1983 tarihinde kabul edilen ve 14.12.1983 tarih ve 18251 (Mük.) sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “178 Sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile yürütülmektedir. Yirmisekiz yıldır yürürlükte olan bu 178 sayılı KHK ye şimdi baktığımızda otuzun üzerinde “mülga”, kırkın üzerinde “Anayasa Mahkemesince İptal” ve yine kırkın üzerinde “değişik” ibareli madde ve hükümleriyle kırk yamalı bohça gibi önümüzde durmaktadır. Özellikle de iyi niyetle yapıldığını düşündüğümüz son düzenlemelerle liyakat, kariyer ve hiyerarşik yapı tamamen göz ardı edilip bir kesim beklentilerini elde ederken büyük bir kesimde hayal kırıklığına uğratılarak Maliye Teşkilâtı içinden çıkılmaz bir hale sokulmuştur. Tarihinde ilk defa bütün Maliye Çalışanları sırasıyla Bakanlık önünde basın bildirileriyle sıkıntılarını dile getirerek eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Yürürlükteki bu Kararname Maliye Teşkilâtına dar gelmenin de ötesinde hiç uymamaktadır. Devletimizin en köklü kurumlarından biri olan Maliye’nin kendine yakışan “Teşkilat Kanunu”nu mevcut sıkıntıları giderecek şekilde çalışanlarının da görüş ve önerileri dikkate alınarak bir an önce çıkarması zorunluluk haline gelmiştir.

MALÎ HİZMETLER SINIFI
İşe alınması, yetiştirilmesi, eğitilmesi, görevde yükselmesinde gösterilen hassasiyet ve çalışmalarındaki yüksek verimlilikle Maliyenin her biriminin her kademesindeki Çalışanları geçirdikleri bu süreçte Maliyeciliği bir kariyer meslek haline getirmişlerdir. Maliyede bir Defterdar, Vergi D. Bşk., Deft. Yrd., Müdür (Muhasebe, Saymanlık, Millî Emlak, Vergi, Personel ve Malmüdürü), Müd.Yrd., Denetmen, Uzman ve Şef açıktan atamayla gelmez. Önlerinde geçmeleri gereken belli bir süreç vardır. Bu süreç ise,  her kademedeki personeli okuma, kendini yenileme ve yetiştirmede bir kamçı vazifesi görmektedir. Bu da İdarenin kalitesini yükseltmektedir. Onun içindir ki bir ilde ve bir ilçede her zaman Maliyeciler Valinin, Kaymakamın başdanışmanı gibi olmuşlardır. Bu süreç zedelenirse (ki son yapılan bazı düzenlemelerle bütün Maliye birim Müdür ve Md. Yrd.ları ile Muhasebe ve Millî Emlak Denetmenleri ve Şefler kendi eşitlerinin çok altına itildiler) çalışma barışı bozulur, bütün ümitler yıkılır, kalite ve verimlilik düşer. Bu sebeple teşkilât kanunuyla birlikte “Malî Hizmetler Sınıfının“da ihdas edilmesi ve hiyerarşik yapı içerisinde bütün dengelerin sağlanması vazgeçilmez bir ihtiyaç halini almıştır.
 
SİZDEN GELENLER


Gelir uzmanı 
Öncelikle Yeni Asya Gazetesine Maliye Çalışanlarının sıkıntılarını sayfalarına taşıdığı için ve Sayın Yazarına da bu konuyu gündemine aldığı için çok teşekkür ederiz. Koskoca Maliye Bakanlığının hâlâ bir teşkilât yasası bile yok. Hâlâ 178 Sayılı KHK ile idare ediyoruz. Bütün kademelerdeki arkadaşların mağduriyeti vardır. Kesin çözüm “Malî Hizmetler Sınıfının” bir an önce ihdas edilerek herkes lâyık olduğu yere gelmelidir. 

malibu 
Değerli yazar; A. Fuat ZİMMETOĞLU’nun kalemine ve yüreğine sağlık diyorum. Dışarıdan bir kişinin görebildiği bu kadar sorunlar varken siyasîlerin ve bürokratların bunlardan çok daha fazlasını görmesini temenni ediyor, sendikaları da biraz çalışmaya dâvet ediyorum. Saygılarımla.

Hüseyin                                                          
Helâl olsun doğru söze daha ne denilebilir, tek liyakatli kurum maliye kalmıştı, bu son düzenlemelerle ne liyakat kaldı ne de kariyer... Umarım bu yanlış bir gün düzelir, yoksa huzursuz bir Defterdarlık çalışma ortamında kişiler nasıl çalışacak acaba?

Serpil  
Sorun sadece derneği olan unvanların değil, derneği olmayan Muhasebe Emekçilerinin (Muhasebe Şefi ve memurları) da sorunudur.

Okunma Sayısı: 5838
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • tuncay bekdur

    12.3.2012 00:00:00

    Gelir idaresinde 17bin uzman alınırken muhasebede neden alınamıyor,ayrıca maliye kursunda gelir mevzuatından sorumlu olan,yıllarca gelirde çalışan birleşik malmüdürlüklerinde gelir memuru olamdığı için gelirin işlerini yapan muhasebeciler neden gelir uzmanlığı sınavına alınmıyor gelirdeki yardımcı hizmetler,şöför arkadaşlar girebilirken neden muhasebeciler giremiyor atanırken gelir gider diye kendilerinin seçimi değilki yapılan haksızlıkların çözümü için muhasebe açacağı 3bin kişilik uzmanlık sınavı ile sorunu çözebilir
    ayrıca gelir personelinin çocğu 1985 yada1987 girişli yani emekliliği gelmiş personel eksiğini gidermek için muhasebe ve milli emlakçı arkadaşlarada uzmanlıkla bi fırsat verilebilir teşekürler



  • tuncay bekdur

    12.3.2012 00:00:00

    Sayın Zimmetolu ve Yeniasya’ya sorunlarımızı kamuoyuna ilettiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    Maliye bakanlığında gelir 17 bin uzman alırken gider neden almıyor ayrıca maliye kusunda gelirin mevzuatından sorumlu olupda gelirin uzmanlığına giremeyen muhasebeciler yada birleşik malmüdürlüğünde gelirin işlerini yapan yıllarca gelirde çalışıpda sonradan gidere verilen muhasebeciler gelir uzmanlığına giren yzradımcı hizmetler yada şöför arkadaşlar kadar gelir mevzuatı bilmiyorlarmı?
    muhasebecilerin sorunu için 3bin uzmanlık açılabilir yada gelir de çalışan arkadaşlerın çoğunun emekliliği gelmiş bu aşamada gideci personele bi gelir uzmanlığına giriş hakkı verilerek hem gelirin personel problemi hemde gidercilerin hakları verilmiş olur

  • Müzeyyen

    10.3.2012 00:00:00

    Sayın Zimmetolu ve Yeniasya’ya sorunlarımızı kamuoyuna ilettiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    659 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığının gelecekteki çekirdek kadrosu hakkında düzenleme yapılmıştır. Düzenleme yapılmayan unvanlar (Şef, memur, VHKİ,Veznedar) gelecekte Maliye Bakanlığı Teşkilatında yer almayacak unvanlardır diye düşünüyorum. Maliye Bakanlığı küçülecek söylentileri de bu düşüncemi desteklemektedir. Diğer bakanlıklar Teşkilat Yasalarında köklü değişiklikler yaparken (Örneğin Sağlık Bakanlığı) bizim Maliye Bakanlığı yamalı bohçaya dönen Teşkilat Yasası yenilemeyi ertelemiştir. Çünkü Şef ve memurlarının yaptığı işleri bakanlıklara devir etmesi zaman alacaktır. Ne yazık ki Bakanlığımız gider biriminde görev yapan alt kademe çalışanlarını yok saymaktadır. Ama Bakanlığımızın bilmediği veya bilmek istemediği bir konu var ki o da harcama biriminde görev yapan ve kullanıcı konumunda olan şef ve memurlar gerçekten yetersiz. Beğenmediği, sırtında bir kambur olarak gördüğü Muhasebe Şefi, Muhasebe Memuru, VHKİ ve Veznedarlarını çok arayacaktır. Taşrada durum çok farklı hiç bir şey Merkezden göründüğü gibi değil. Bunu 20 yıl bir doğu bir batı olmak suretiyle taşrada görev yaptıktan sonra başkente atanan Muhasebat çalışanı olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum.

  • fatih karaca

    7.3.2012 00:00:00

    Maliye Bakanlığı artık Gelir İdaresi Bakanlığına dönüştürülmüştür. Mesleğe aynı eğitim ve sınavlarlara giren gider personeli üvey, sözde gelirciler de öz evlat muamalesi görmektedir. Bir çok arkadaşımız yeniden kpss ye çalışmakta veya kurum değiştirmek için çabalamaktadır. Önümüzdeki günlerde 2/B satışları başlayacak ama Maliye bakanlığı küstürdüğü Milli Emlak çalışanlarına nasıl satış yaptıracak, göreceğiz.!!!

  • ufuk onuş

    6.3.2012 00:00:00

    Evet ben de Yeni Asya gazetesine çok çok teşekkür ediyorum.Maliye Bakanlığı personelinin teşkilat yasası muhakkak değişmelidir.

  • Önder ÖZDEMİR

    6.3.2012 00:00:00

    Üzülerek söylemeliyim ki; Maliye Bakanlığı RUHEN vefat etmiştir. Fiziken vefatı da emin olun yakındır. Biz Maliyecilik ruhu ve bilinciyle yetiştirildik.. Ama şimdi personellerime hangi ruhu ve bilinci vereceğimi (memuriyet bilinci hariç ) bilemiyorum. Yine üzülerek söylemeliyim ki; artık yeni Teşkilat Kanunu da düzeltemez bu durumu...

  • Mustafa

    6.3.2012 00:00:00

    Bu düzenlemeler Maliye Taşra Teşkilâtı İdarecilerini hayal kırıklılığına uğratmıştır. Yapılan bu düzenlemelerle çalışanlar arasındaki ücret dengesi düzeltilmek yerine iyice bozulmuştur. Çalışma barışını bozan bu anlayış Anayasanın eşitlik ilkesine de ters düşmektedir.

  • maliyememurları

    6.3.2012 00:00:00

    esas mağdur olanlar maliye gider memurlarıdır. zaten çok az aılnan uzmanlık sınavı tamamen kalmış. yoğun çalışma koşullarına düşük maaş, aşırı bürokrasi arasında sitresli ,umutsuz bir memur kitlesi...

  • atak

    5.3.2012 00:00:00

    çok yoğun iş yükü ve sorumlulu altında ezilen milli emlak personeline özel uzmanlık sınavı açılmadığı biyana her sene açılacağı yönünde umutlar vererek oyalayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. eşit işe eşit ücret diyerek hakkımı gaspedildi. kurumda çalışma barışı şevki kalmadı. emeği geçenlerin eline sağlık. maliye personelini elbirliğiyle bitirildi..

  • Ahmet

    3.3.2012 00:00:00

    Sayın Zimmetoğluna sonsuz teşekkürler.Bu yazılarında konuyu çok iyi özetlemiş,bunun yanında Maliye müdürlerinin ek göstergesinin 3600 olması bir gerekliliktir.Çünkü hemen hemen hiç sorumlulukları olmayan mesleklerle aynı (3000) göstege tabi olmaları doğrusu çok garip.

  • Şaban GÜNDOĞAN

    2.3.2012 00:00:00

    Teşekkürler Sayın Zimmetoğlu. Yazılarınızın devamını bekliyoruz.

  • Sevdin ADIGÜZEL

    29.2.2012 00:00:00

    Sayın yazar elinize ve kaleminize sağlık.Yine çok güzel özetlemişsiniz

  • Hamza UZUN

    29.2.2012 00:00:00

    Devlete adil olmak yakışır.Personelini küstürmek değil.Liyakatı gözardı ederek bir kesimi ve bazı grupları ihya etmesi adil olmamıştır.Sayın Yazarın bu konularda yazdığı yazılar çok akademik ve doğru analizlerdir.Tebrik ederim.Hayırlara vesile olur inşallah

  • Hamza UZUN

    29.2.2012 00:00:00

    Tebrikler sayın Zimmetoğlu

  • Denetmen

    28.2.2012 00:00:00

    Sayın ZİMMETOĞLU,
    Sıkıntılarımızı dile getirdiğiniz ve hislerimize tercüman olduğunuz için size çok teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık.
    659 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile mağdur edilen ve hukuk ve adaletle bağdaşmayayacak şekilde bir gecede uzman yapılan Muhasebe ve Milli Emlak Denetmen ve Kontrolörleri yapılan bu haksızlığı asla unutmayacak ve unutturmayacaktır. Yetişme koşulları ve konumları ile yaptıkları işler göz önünde bulundurulmadan eş değer unvanlarda ve konumda bulunan diğer denetim elemanlarından ayrılarak farklı muameleye tabi tutulan bu meslek mensuplarının mağduriyeti giderilmelidir.

  • erk

    28.2.2012 00:00:00

    Gelişen ve değişen Dünya koşullarına göre vazgecilmez olarak yeniden yapılandırılan taşkilatımızın çalışanları olarak bu yapılandırmalarda gerek konum gerekse mali açıdan derin farklılıklar oluşması çalışma azmimizi kırmakta hemde gelecek endişemizi arttırmaktadır.
    Daha iyi bir gelecek için aslolan çalışan memnuniyetiyle hedefe ulaşmak olmalıdır.

  • Ekrem ÇANKAYA

    28.2.2012 00:00:00

    Sevgili dostum kalemine sağlık ne güzel yazmışsın ayaklar baş başlar ayak oldu malesef uygulamada bunun çok sıkıntısını çekiyoruz zulum böyle birşeydir işte.

  • selçuk ayık

    28.2.2012 00:00:00

    Sayın Yazar,
    yazılarınızı dikkatle takip ediyoruz, beklentimiz ilgili ilgili olduğu kadar YETKİLİ olanlar da takip ediyorlardır. TESPİTLER(iniz) DOĞRU, TALEPLER(imiz) HAKLI, geriye ÇÖZÜM ÖNERİLERİ(nin) KAPSAYICI/HAKKANİYETLİ olması ile YETKİLİ lerin, İYİNİYETLİ / DİRAYETLİ olması kalıyor ki bu durumun var olduğunu biliyoruz. Denizler durulmaz dalgalanmadan işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

  • Sevdin ADIGÜZEL

    28.2.2012 00:00:00

    Sayın yazar elinize ve kaleminize sağlık.Yine çok güzel özetlemissiniz.

  • Maliyeci

    28.2.2012 00:00:00

    Yeni Asya Gazetesine ve Sayın Yazarına biz maliye çalışanlarının sıkıntılarına tercüman olduğu için çok teşekkür ederiz. Temennimiz başta Sayın Başbakanımız ve Sayın Maliye Bakanımızın bu seslere kulak vermesidir. Bakanlık içerisinde yeniden başka sıkıntılara mahal vermeden dengeli bir düzenlemenin yapılmasını ümitle bekliyoruz.

  • Yılmaz Başaran

    28.2.2012 00:00:00

    Yazı için yazarına ve yeni asya gazetesine teşekkürler...

  • Hazım GÜNEŞLİ

    27.2.2012 00:00:00

    Maliye Teşkilatı içinde kopan fırtınayı ne yazık ki bürokratlarımız anlamak istemiyor. Maliye sahipsiz, maliye yetim, maliye mazlum kaldı.... Önce Denetim bitirildi, iki kariyer ama birbirinden farklı meslekler birleştirilerek işlevsiz bırakıldı, sonra eşit işe eşit ücret safsatasıyla tüm personel (pardon bir kısım mutlu azınlık hariç) mağdur edildi... Verilen sözler unutuldu...Ama bizler bu yapılan haksızlıkları asla unutmayacağız ve her platformda aktarmaya devam edeceğiz. Bize ses olduğunuz için teşekkürler...
                                    Milli Emlak Denetmenleri Dernek Başkanı

  • Zeynel

    27.2.2012 00:00:00

    Sayın yazırı can-ü gönülden tebrik ediyorum.Umarım sayın yetkililer bu tesbitlere kulak verir.Bu gözide bakanlığımızın içine düştüğü karmaşadan kurtarırlar.Saygılarımla.

  • musa

    27.2.2012 00:00:00

    kaleminize saglık. cok guzel ozetlemissiniz? inş maliye yetkilileri kulak verir...

  • ahmet

    27.2.2012 00:00:00

    mensubu olduğumdan gurur duyduğum Bakanlığım yetim,kimsesız.ahhhh neredesızın ustatlarrrrrrrr......

  • erdoğan yıldıraner

    27.2.2012 00:00:00

    sayın ali fuat bey, çok önemli konulara değiniyosunuz.Allah razı olsun, sizinde bahsettiğiniz gibi mali hizmetler sınıfı kurulmalıdır ve maliye de çalışanlara hak ettikleri kariyer unvanı verilmelidir. maliyecliğin bir meslek olduğu kabul edilmelidir.

  • Ali YILDIRIM

    27.2.2012 00:00:00

    Sayın Zimmetoğlu maliye personeli ile ilgili olarak yazdığınız yazılarda gerçekten çok önemli hususları dile getirmektesiniz. Maliye teşkilatını bir bütün olark görmeniz biz maliye çalışanlarını son derece memnun etmektedir. Bundan dolayı size teşekkür ederim. Yazılarınızda ve yazılarınıza yapılan yorumlarda çeşitli birimlerde görev yapan meslaktaşlarımız Mali Hizmet Sınıfının oluşturulmasını vurgulamaktadırlar. Bu husus 31.12.2011 tarihinde Maliye Bakanlığının önünde Maliye Saymanlar Derneğince yapılan basın açıklamasında dile getirilmişti. Bunun siz ve meslektaşlarımızca da vurgulanması çok önemli. Çünkü ben Mali Hizmetler Sınıfının oluşturulmasını ve tüm kurumların mali nitelikteki iş ve işlemlerini yapan kamu görevlilerinin bu sınıfa dahil edilerek bir uzmanlık gerektiren mali konuların işi bilen kişilerce yerine getirilmesini bir zorunluluk olduğunu düşünüyoryum.

  • Sevdin ADIGÜZEL

    27.2.2012 00:00:00

    Sayın yazar elinize ve kaleminize sağlık.Çok güzel özetlemişsiniz.

  • talat albayrak

    27.2.2012 00:00:00

    Ne diyelim Fuat beye sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz....Kendi Daire başkanlarımıza kendimizi anlatamıyoruz......tekrar teşekkürler....

  • sarp

    27.2.2012 00:00:00

    sesimize ses verdiğiniz için sizin gibi değerli yazarlara teşekkür ederiz.

  • 659 mağduru

    27.2.2012 00:00:00

    Gelir kısmında, özellikle de denetim birimlerinde başarılan husus gider kısmında maalesef sınıfta kaldı.Mevcut yapılanmadan pay alamadıkları gibi dışlandılar da.Hatta bu da yetmiyormuş gibi idari hizmetlerle denetim hizmetlerini yapan meslek mensupları arasında çorba yapıldı.Tadı anlaşılamayan bir aldı.Kimin ne olduğu anlaşılamadı.Tabi ne olacağı da.Tamamen küskün bir meslek kitlesi oluştu.Muhasebat ve Milli Emlak Denetmen ve Kontrolörleri küstürüldü.İdari kadrolarda yer alan idarecilerde küstürüldü.Aynı yada yan yana çalışan maslardakiler küstürüldü.Çalışma barışı yerine kavga, kargaşa meydana getirildi Muhakkak yapılanlarla iyi şeyler amaçlanıyordu ancak; olaya bir bütün olarak bakılmadığından ve sadece bazı meslek gruplarını kucakladığından yukarıda saydığım şeyler meydana geldi.Allah yar ve yardımcımız olsun.Allah cümlemize sabır versin.Bu hatayı yapanlar da düzeltme fırsatı versin inşallah...

  • Muhsin Batur

    27.2.2012 00:00:00

    Adaletsiz ve hukuksuz uygulamalar ile yıllardır disipliniyle konuşulan büyük bir kurum yerle bir ediliyor... Buna sessiz kalanları ve göz yumanları sayın başbakanın sözü ile cevaplıyorum;
    Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

  • Kılınç ARSLAN

    27.2.2012 00:00:00

    Maliye Teşkilatı içinde kopan fırtınayı ne hikmetse bürokratlarımız görmek ve duymak istemiyor. Çıkarılan KHK’lar ile önce Muhasebe ve Milli Emlak Denetimi bitirildi, Muhasebe ve Milli Emlak Denetmen ve Kontrolörleri hiç bir hukuk ilkesiyle bağdaşmayacak biçimde bir gecede uzman yapıldı. Meslek gruplarının yetişme şartları ve durumları göz önünde bulundurulmadan biz yaptık oldu denildi. Ama bizler bu yapılan haksızlıkları asla unutmayacağız ve her platformda aktarmaya devam edeceğiz. Bize ses olduğunuz için teşekkürler...

  • Taşralı uzman

    27.2.2012 00:00:00

    5018 Sayılı Kanunun kapsamı çok geniş ama, bu kanunu hala Maliyecilerden başka uygulayan yok. Nerden biliyorsun diye sorarsanız bu kanun yayımlandıktan sonra Sayıştay tarafından denetim yapılmadı, keşke yapılsaydı ama bütün harcama birimlerinin yetkililerinin ceza alması gündeme gelince denetim falan yapılamadı, yapılamaz da zaten, çünkü harcama birimleri şu an hala kendini 1050 sayılı kanunun amirleri sanıyor.
        Asıl mevzu ise, şu; idare baktı ki, harcama birimleri 5018 e ayak uyduramıyor, o zaman bunun tek şahidi olan maliye yi daha doğrusu, muhasebatı ve milli emlağın mali disiplinini bozmaya karar verdi. Yani harcama birimleri çıtaya çıkarılamadı, çözüm çıtanın indirilmesinde görüldü, çıta inerken de maliyenin disiplin anlayışının bunlara göre indirgenmesi gerekirdi ve o da yapıldı. Ama yanlış yapıldı. hedefi mali disiplinden taviz vermemek olan bir idarenin kendi personelini mağdur ederek çalışma performansını indirgemesi çok fazla yadırganacak bir durumdu. Maalesef o da oldu.

    Olmadı, Sayın Baibakanım, Bakanım, Müsteşarım, Sayın Genel Müdürler, Sayın Milletvekilleri ve TBMM olmadı.
    Taşranın nabzını tutmadan iş yapmaya kalkıyorsunuz, ama muvaffak olamazsınız. Türkiye sadece Ankara bakanlık merkez demek değildir. Türkiye 75 milyonu ile 81 ili ile Türkiye dir. Siz Bakanlık merkezleri ve diğerleri diye ayırım yaparsanız, Anayasayada aykırı davranmış olursunuz. Ve bu da suçtur.
       Gerek unvan ve gerekse mali yönden farklılıkların giderilerek, zor bir süreçten geçerek gerçek mali disiplin ile mevzilenmiş maliye personelini değişik adlar ile tanımlamayın, denetimcilere, müdürlere, uzmanlara layık oldukları değerleri vererek onların sonsuz çalışma azmini kırmayın. Yoksa bu personeli bir küstürürseniz yerine ikame edeceğiniz personel bulamazsınız ve disiplin denilen hiç bir şey kalmaz. Ve hepsi de başka kurumlarda çalışmak üzere yelken açarlar.....

    Vesselammmmmmmm

  • Aytuvgan

    27.2.2012 00:00:00

    Maliye Bakanlığının çivisi çıkmıştır. Herkes haksızlığa uğradığını düşünmektedir. Fakat akıl ve izan sahibi kişiler en büyük darbenin Muhasebe ve Milli Emlak Denetmenlerine vurulduğunu kabul etmektedir. Haklı mücadelemiz sürecektir. Elbet Bakanlığımız ve Hükümet bu yanlışlığa bir dur diyecektir.

  • Nilüfer

    27.2.2012 00:00:00

    Sayın Zimmetoğlu, Maliye Bakanlığının yeni yapılanma ile birlikte almış olduğu hali çok güzel özetlemişsiniz,konuyu gündeme taşıdığınız için çok teşekkür ederiz..Umarım Bakanlığımızın sayın üst düzey bürokratları bir gün çalışanlarının sesine kulak verirler ve Bakanlığımızın herbiriminde, her kademesinde görev yapan insanlar tekrar huzur içinde çalışmaya başlarlar.. bir muhasebe denetmeni

  • Zekeriya

    27.2.2012 00:00:00

    Maliye Bakanlığında çalışanların önemini ve şuan düşmüş olduğu durumu mükemmel şekilde aynaya yansıtmış olduğunuzu gördüm, temennim yetkililerinde bu durumu artık görüp harekete geçmeleridir, yeni asya ve bu yazıyı kaleme alan yazarımıza canıgönülden teşekkürler ...

  • ömer aydoğdu

    27.2.2012 00:00:00

    başta gazetenizde tüm çalışanlara ve özellikle dertlerimizi sorunlarımızı bu kadar geniş gerçekçi ve bir o kadarda güzel bir biçimde kaleme alıp yedi cihana ilan eden A. Fuat ZİMMETOĞLU üstada teşekkürler ellerinize yüreğinize kaleminize sağlık.saygılar

  • cemalettin aydın

    26.2.2012 00:00:00

    yazarımızın ağzına sağlık, son yıllarda yapılan düzenlemelerden sonra, maliyede ne huzur, nede çalışma arzusu kalmıştır. herkes maliyeden kaçmaya çalışmaktadır. çünkü sorumluluk var, stres var ama ücret az. bunu düzeltmenin tek yolu da mali hizmetler sınıfının oluşturulması ve kurum içi çalışma barışının yeniden oluşturulmasıdır.

  • lütfü karaavcı

    26.2.2012 00:00:00

    Maliye bir okul gibi gelir,gider,personel konularında toplumu ve devletin bütün kurumlarını eğitirdi. Her geçen gün bir darbe atıldı. Ey sorumluluk sahipleri biraz daha bunu göremezseniz;sonraki görmenizin ne size nede ülkeye bir faydası olmayacak istesenizde eski haline getiremeyeceksiniz ve bunun vebalini taşıyacaksınız.

  • Haydar

    26.2.2012 00:00:00

    Neferi olmaktan gurur duyduğum teşkilatımla ilgili sıkıntılı hususlarda Hislerimize tercüman olduğunuz için Kaleminize,yüreğinize,sağlık,Saygılar sunarım.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı