"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Namaz nasıl bir şifa kaynağıdır?

Abdil YILDIRIM
03 Temmuz 2015, Cuma

Namaz kulun Rabbiyle nurani bir bağıdır,

Hem en güzel ibadet, hem şifa kaynağıdır.

Namaz, başlı başına bir şifa kaynağıdır. Zira namazda okunan Kur’ân Âyetleri, ruha şifa olduğu gibi, bedene de şifa verir.

Yine Allah Resulü (asm) başka bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyurmuştur: “Yasin Sûresi şifadır, Fatiha Sûresi bazı hastalıklar için şifadır.” (İbn-i Mâce Tıp: 3452)

Namazın her rekâtında Fatiha okuduğumuza göre, namaz kıldığımız müddetçe şifalı bir iksir alıyoruz demektir. Namazda yapılan hareketlerin ve özellikle secdeye kapanmanın, insan bedeninde biriken statik elektriğin boşaltılmasını sağladığı, böylece insanı stres ve sıkıntıdan kurtardığı bilinmektedir. Bu şekilde insanın verem ve kanser gibi hastalıklara yakalanma riski büyük ölçüde ortadan kalkmaktadır. Ayrıca namazda hemen bütün eklemler hareket ettiği için, omuz, bel ve dizlerde kireçlenmeye bağlı rahatsızlıklar en az seviyeye inmektedir. Ama namazın da tadil-i erkân üzerine kılınması gerekmektedir. 

İbadetin insana sağladığı tıbbî faydalar bizim ihtisas alanımız dışında olsa da, kendi gözlemlerimizle bir takım sonuçlara şahitlik ettiğimiz çok olmuştur. Bu durumu hastanelerde daha net olarak gözlemlemek mümkündür. İnancı kuvvetli olan ve ibadetlerini yerine getirmeye çalışan hastaların tedaviye daha çabuk cevap verdiği ve daha kısa sürede sağlığına kavuştuğu görülmektedir. Bazen ibadetin kerâmeti, doktorları bile şaşırtmaktadır. 

Namaz elbette bize şifa olsun diye kılınmaz. Hiçbir maddî faydası, şifası ve getirisi olmasa da, Allah emrettiği için namaz kılarız. Bu bizim kulluk vazifemizdir. Ama Rabbim o kadar merhamet ve rahmet sahibidir ki, her ibadetin içine bir de bize fayda sağlayan ikramiye yerleştirmiştir. 

Okunma Sayısı: 3138
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı