"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adana Kitap Fuarında Nur neşriyatı

Abdullah ŞAHİN
21 Ocak 2018, Pazar
6-14 Ocak 2018 tarihleri arasında Adana’da açılan Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı Çukurovayı Nurun bir bayramı ve resmî geçit alanı haline getirdi.

Fuârın açıldığı ilk günden itibaren, Fuar alanının güzide köşesinde ve geçmiş yıllara göre daha geniş bir alanda arz-ı endam eden Yeni Asya Neşriyat kitap standı yoğun bir katılımının olduğu fuarın en işlek ve hareketli köşelerinden biri oldu. Gündüzleri kitap imza günleriyle Çukurovalılarla buluşan, hepsi birbirinden kıymetli Yeni Asya’nın yazar kadrosu, akşamları da ilâveten düzenlenen sohbet, seminer ve söyleşilerle, Çukurovamızda adeta kışta bir manevî bahar havası meydana gelmesine vesile oldular.

Aşağıda, Adana Nur kahramanlarının yoğun bir katılım ve alakayla takip ettiği yazarımız Latif Salihoğlu’nun 12.01.2018 tarihinde gerçekleşen “Risale-i Nur Okumaları” seminerinden kısa bir bölümü istifadeye medar olması düşüncesiyle okuyucularla paylaşmak istedik.

1- Bu asır ve gelecek asırların Kur’ân hakikatleri olan Risale-i Nurlar’ı okuyup, okutmak ve tebliğini yapmak bizim dünyamız ve ahiretimiz açısından en ehemmiyetli işimizdir. Okur yazar olmayıp Ümmi bir zat olan ve, Üstad Bediüzzaman’ın ifadesiyle koca Isparta’nın bir medrese haline gelmesine vesile olan Adilcevazlı Bekir Ağa’nın Risaleleri okutarak hakikatlerinden istifade etmesi, bu konudaki şevk ve gayretlerimiz için ibretli bir ölçümüz olmalı.

2- Derse katılan uyusa da bir cihetle ve bazı duyguları hasebiyle Nurlar’dan istifade eder.

3- Risale-i Nurlar’ı okuyan ve sohbetlerine katılanları mele-i âla sakinleri de alkışlıyorlar.

4- Nurlar’ı okuyup hizmetiyle istigal, rızıkta bereket, dünya ve ahiret işlerinde kolaylığa vesiledir.

5- Nurun kahramanı ve kumandanı Zübeyir Gündüzalp’in Nurlar’ı okumakla alâkalı, günde 10 sayfa okuyanın kendini kurtaracağı, 15 sayfa okuyanın şevke geleceği, 20 sayfa okuyanın ise hizmet edeceği tavsiyelerini tekraren hatırlatmak ve vurgulamak istiyorum.

6- Nurlar’ı okuyan hizmet eder ve ayrıca Allah ona hizmete vesile olacak taleplileri de gönderir.

7- İnsan hızlı-yavaş ve mütalâalı okumaların hepsinden hissedar olup istifade eder ve feyz alır.

8- Okumalarda ve tebliğde tevazu ve mahviyat esas olmalıdır.

9- Risale-i Nur sayfalarındaki bulunan istinasız her yer okunmalı. 7. Şuâ ve 29. Mektup gibi Risalelerin engin sır ve duâların gizli olduğu Arapça ve Osmanlıca kısımları ve hususan Külliyata ait kitapların fihristleri ihmal edilmemeli ve mutlaka okunmalı. Fihristin bizzat 15. Lem’a olarak Üstad tarafından telif edildiği ve Fihristin makamının 15. Lem’a ve 10. Şuâ olduğu unutulmamalı. Bu durumda fihrist kısmını da bitirmeden Külliyatı bitirip devretmiş sayılmayız.

Bu kısımlar Nurlar’ın nurundan istifade açısından, namaza göre, namaz sonundaki 33 Sübhanellah, Elhamdülillah ve Allahüekberlerin taşıdığı makam ve bir anahtarın dişlerinin taşıdığı şifreleri mesabesindedir.Ve bu sırlar vehbi olarak ilham edilen yüksek hakikatlerdir.

10- İşaratü’l-i’caz gibi cephede ateş hattında, şehit olma merhalesinde yazılan başka bir eser yoktur. Bunun için Üstad “ Şehitler kanlı elbiseleri ile defnedilirler, İşaratü’l-İ’caz da Sözleri temsilen bu makamda yazıldığından bir harfinin dahi değıştirilmesine me’zun değilim,” der.

11- Muhakemat 1911, Divan-ı Harbi Örfi 1909 (11,5 Cinayet) çok önemli tarihlerde ve ehemmiyetli ihtiyaçlara binaen telif edilmişlerdir.

12- Lemaat ise 1921’de Çamlıca’da telif ediliyor. Artık silâhla yapılacak bir iş yoktur. Devletler milletler muharebesi yerini, tabakat-ı beşerin sınıflar muherebesine terk etmiştir.

13- Risale-i Nur’da yarım kalan mevzuun başka bir yerde de olsa tamamlanması esastır. Bu yüzden R. Nur’un hocası yine Risale-i Nur’dur.

14- En yeni basılan Külliyat iki defa gazidir. Hem tahrifat fitne badiresini ve hem de tekelleşme fitne badiresinin atlatılmasının bir ifadesi olarak bu ünvan kendisine verilmiştir.

Ayrıca 7. Şuânın eksik kalan mukaddimesindeki 4 sayfa ilk defa bu yeni Külliyatta yerini almıştır.

15- Dikkatlice okuduğumuzda Külliyattaki çok ince esrarın ipuçlarının bazen sadece fihristte yer aldığını görüp fark edebiliriz.

Okunma Sayısı: 2533
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı