"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dalga beraber geçilir!

Ahmet BATTAL
03 Ocak 2017, Salı
Evet, beraber boğuşulan dalgalardan beraber geçilir.

Son yazımızdaki hicivli “kivi olgunlaştırma” örneğimizin vardığı yeri gören ve o neticeyi beğenmeyen bazı kivici dostlar, “dalga mı geçiyorsunuz” dediler ya, onlara cevap veriyoruz: 

“Dalga geçenle dalga geçilir.” 

(Bu cümlemizin elbette iki okunuşu da doğrudur. İster birinci kelimeye vurgu yapın ister ikinci kelimesine…)

Şimdiki Anayasa değişikliği teklifinin bu güne kadarki sürecini beğenmememizi beğenmeyen kivici dostlara şimdi soralım (Maksadımız dalgalardan beraber geçmek!):

Anayasa’nın “başlangıç” kısmında yer alan ve herkese Kemalizm mecburiyeti getiren cümle, 2001 senesinde, üstelik bir 28 Şubat koalisyonu döneminde ama AB sürecinin de olumlu havası sayesinde değiştirildi ve kısmen de olsa yumuşatıldı. Sonrasında ne yapılacaktı? 

Cevabını da biz verelim: Anayasanın diğer maddelerindeki Kemalizm mecburiyeti getiren hükümler de sırasıyla değiştirilecekti. Bir yandan da kanunlardaki “devlet eliyle Kemalizm” dayatmaları birer birer kaldırılacaktı.  (Yanlış anlaşılmasın, biz, “samimi Kemalist”lerin fikirlerini sevmeyiz ama samimiyetlerini severiz. Sözümüz devleti demokratik değil ideolojik devlet olarak görmek isteyenlere.).

Bunlar değişti mi, kaldırıldı mı? 

Bırakın değişmesini, gündeme getirildi mi?

Bir gecede –haşa- adeta yoktan var eder gibi kanun yapan/yaptırılan Meclisler, on dört senedir, neden bu konuyu bir türlü gündemine almadı. 

Kimse, bize “aciz kaldı, yapamadı” demesin. Yemeyiz. Beş partili Meclisin bir koalisyon iktidarının öncülüğünde yaptığının onda birini bile yapamayan bir Meclis ve o meclisi her işte çalıştırırken sadece bu işlerde çalıştırmayan hükümet için “aciz kaldı” diyenin dediği yenmez! Biz de yemeyiz…

Bir dalga örneği daha verelim de beraber geçelim. 

İlkokuldan liseye, çocuklarımıza demokrasiyi sevdirmek için, kendi sınıf “başkanlarını” kendilerine seçtiriyor muyuz. (Doğrusu, başkan değil eskisi gibi “mümessil” seçimiydi, öyle kalmadı, bu ayrı mesele.). 

Evet.

Üniversitelerde, öğrencilere, hem demokrasi tecrübesini bizzat yaşamaları ve hem de yetkili kurullarda kendileri ile ilgili konularda kendilerini temsil etmeleri için, bölüm, fakülte ve üniversite temsilcilerini seçtiriyor muyuz? 

Evet. 

Ne oldu da, bir gecede, üniversite hocalarının elinden kendi rektörlerini seçme hakkını aldık. Böylece hür dünyanın nazarında YÖK’ü Saray’a bağlı Yükseköğretim Genel Müdürlüğüne ve üniversiteleri de ona bağlı şube müdürlüğüne dönüştürdük. 

Koca koca hocalar, kendi üniversitelerini yönetecek bir hocayı seçmeye devam edemez miydi? 

Seçim sistemini iyileştirmek yetmez miydi? Neden tümden kaldırdık? 

Ülkedeki diğer seçimler ve sistemleri için de aynı “çözüm”ü düşünen “seçilmiş” birileri var mı?  

Var mı soruma cevap, sayın kivici dost?

Okunma Sayısı: 3093
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati

    3.1.2017 18:15:23

    Hala bu sisteme demokrasi diyen, AKP ye demokrat diyenler arasında üstelik Risale-i Nurları okuyanların bulunması gercekten çok üzücü...

  • CESUR ADAM

    3.1.2017 14:06:05

    Hocam maşaallah barekalllah.Kaleminize kuvvet,dimağınıza bereket,sağlık ve sıhhatinize afiyetler diliyorum.Rabbim insanımızın basiretini açsın,ferasetini arttırsın. AKP hangi konuda samimi ve dürüst oldu.DIŞ POLİTİKA-EĞİTİM,GÜVENLİK,DARBELER,FİLİSTİN vs.vs.maalesef millettin sırtından haksızca alınan ELEKTRİK KAYIP-KAÇAK BEDELİ için tüketici hakem heyeti yada tüketici mahkemesiyle hakkını arayabiliyor ve alıyordu. AKP yandaş firmaların hakkı için kanun çıkartırken 100 metre sprinteri,milletin ve müslümanın menfaatine olunca ayağı topal kaplumbağadan yavaş. Milyonların kul hakkına girenlerin elinden hak-hukuk beklemiyorum.YAŞASIIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM diyen aziz üstadımız tüm zalim ve zulmedenler içinde söylemiş bu sözü.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı