"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kimler kimlerle beraber

Ahmet BATTAL
17 Şubat 2024, Cumartesi
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” denilen sistemsizliği eleştirdiğimiz “Çak bir beşlik” başlıklı yazımızın sonunu şu cümlelerle bağlamıştık:

Yeni Asya’nın bu ucubeye baştan itibaren karşı çıkmasının sebebi yukarıda iki güncel örneğini verdiğimiz neticeleri ve benzerlerini öngörebilmiş olması.

Yeni Asya’nın son genel seçimde Millet İttifakına verdiği desteği ve mahallî seçimlerde de benzer bir ittifakı arzu etmesini “CHP’ye destek” gibi göstermeye çalışan kötü niyetlilere en iyi söz sükuttur. Ama ya onların tesirinde bakıp böyle gören şaşı bakışlıların bakışını düzeltebilmek için bu deliller yetmez mi?

Yeni Asya “Demokratları destekliyoruz” derken bir hayalin peşinden gidiyor. AKP gerçeğinin vebalinin ardına düşmektense bu daha iyidir. Hem tek adam rejimini bitirmeyi ve parlamenter demokrasiye dönmeyi vaat etmiş olan bir ittifakın nesi bundan kötü olabilir ki? 

Demek, mahalli seçimlerden sonra siyasetin ilk gündemi, Millet İttifakını yeniden canlandırmak ve genişletmek olmalı. 

Bugün biraz daha açalım: 

Yeni Asya’nın son genel seçimde Millet İttifakına vermiş olduğu desteğin sebebi açık. İki kutuplu cephe siyasetini ve “tek adam rejimi”ni bitirebilmek ve parlamenter demokrasiye dönebilmek. 

Böyle düşünenlerin mahallî seçimlerde de benzer bir ittifakı arzu etmiş olmasının sebebi de aynı. Zira bizler hiçbir zaman mahalli seçimleri sadece mahalli seçimler olarak görmedik. 

Görünüşte siyasi partilerle alakası olmayan muhtar seçimlerinde bile siyasetin ana renkleri tesirli oluyorken mahalli seçimlerde ve hele büyük şehirlerin başkanlıklarında ülke siyasetiyle ilgili sebep ve sonuçların olmadığı düşünülemez. 

Ve bizler için ana mesele ülke siyaseti ve hatta İttihad-ı İslam siyaseti.

Yani mahalli seçimlerde ittifaklar olabilseydi ve Demokrat Parti de bir ittifakın kurucu unsuru olarak yer alabilseydi, genel seçimlerdeki beklentilerimize benzer bazı neticeleri dolaylı olarak beklemek imkânına sahip olabilecektik. Olmadı veya olamadı.

İttifaklara destek, ittifakın içindeki “büyük parti”ye ya da daha fazla rey kazanan partiye destek olarak görülemez. Önemli olan hedefidir.

Hem bazen küçük büyükten daha büyük olur. Tipik örnek AKP ve MHP-Vatan Partisi ilişkisidir. 

Bugün Ankara’yı ve bilhassa Külliyeyi yakından ve dikkatle izleyen herkes biliyor ki ideolojik iktidar 2001 yılındaki AKP’nin değil Bahçeli-Perinçek ikilisinin elinde. Ulusal Kanal’ın yedi sekiz senedir yayınlarında neden “muhalefete muhalefet” ettiğini anlamak lazım.  

Dolayısıyla siyaseti kendi zeminine oturtma isteğini ve buna yönelik tercih ve tutumları bilinçli şekilde ve ısrarla “CHP’ye destek” olarak okumak ve okutmak “ya AKP’lisin ya CHP’li” tuzağına düşmenin sonucu. Zaten bunun bir adım sonrası “ya bizdensin ya düşmandan” ya da “ya Müslümansın ya münafık” gibi saçmalıklar. 

Biz siyasetçi olmadığımız için partimiz yok. Bütün siyasetçilere fikrimizi veririz ve bir partiye de reyimizi veririz. Reyimize talip olana değil fikrimize değer verene değer veririz.

Siyaset kendi fıtri mecrasından akmadığı için bizim halimizi gören bazılarının kafası karışır. Bu normaldir. 

Dolayısıyla o yazımızdaki “Yeni Asya ‘Demokratları destekliyoruz’ derken bir hayalin peşinden gidiyor. AKP gerçeğinin vebalinin ardına düşmektense bu daha iyidir.” cümlesi önemli. AKP’nin Türkiye’yi dünyada ve dinde getirdiği yeri bilip de beğenene zaten söyleyecek sözümüz yok!  

Dolayısıyla tek adam rejimini bitirmeyi ve parlamenter demokrasiye dönmeyi vaat etmiş olan ve kıl payı kaybeden Millet İttifakının bir benzerinin mahalli seçimlerden sonra yeniden gündeme gelmesini istememizin sebebi de işte bu ana hedefimiz. 

Okunma Sayısı: 2155
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Arda Yıldız

    17.2.2024 12:39:10

    Mahalli seçimlerde 2019 da millet ittifakı büyük başarı kazanmıştı. Bu başarı maalesef heba edildi. Bu seçimde ittifak olmadan 2019 daki başarının tekrarlanması mümkün mü peki hocam?

  • Ömer

    17.2.2024 12:21:07

    Biz siyasetçi olmadığımız için partimiz yok. Bütün siyasetçilere fikrimizi veririz ve bir partiye de reyimizi veririz. Reyimize talip olana değil fikrimize değer verene değer veririz. İşte mesele bu?! fikir!!! Ummadık taş baş yarar.🤲🤲🤲🌅

  • HÜSEYİN İLHAN

    17.2.2024 11:43:28

    İktidara bir müslüman olarak hayır demek,oy vermemek nedenlerim: 1-28 Şubat zalimliği neticesi nevzuhur olan bu parti maalesef 28 Şubat zalimlerinin siyasi hayatına devam etmesini sağlıyor.Maddi desteklerini gören biriyim. 2-iKTİDAR NE KADAR DİN DESE DE ESASEN DİNİ TAHRİP EDEN,MÜSLÜMAN KARDEŞİMİ İĞFAL EDEREK DİNİN HÜKÜMLERİ,RABBİMİZİN EMİRLERİNİ,esas alırken şimdi fani ve fena şahsın sözleri ile hareket ediyorlar. 3-FARZ OLAN HUTBE İBADETİNİ DAHİ YOZLAŞTIRAN,SİYASETİN BİR PROBAGANDA YERİ OLARAK KULLANDIRTAN İKTİDAR GÖRDÜK. 4-Yerli ve mili diyerek hac için birikimini dövizden TL'ye çeviren hacı adayı dostumuzun maalesef o birikiminin eritilerek hac ibadetinden mahrum kaldığına şahit olduk. Kısaca her alanda yıkım,tahrip ve ihaneti olanlara destek olmak,zalimin suçuna ortak olup bedi hayatı tehlikeye atmak değilmidir.

  • Yaşar

    17.2.2024 11:04:44

    Millet ittifakının kıymetini yeteri kadar anlattınız mı, hocam?

  • Erhan

    17.2.2024 00:52:59

    Rüzgar hangi yönden eserse essin, Yeni Asya’nın yönü, Hak, Hukuk, Adalet ve demokrasiye dönüktür. Bu da birilerini rahatsız edip zülfiyare dokunuyor.

  • Mustafa Said Kara

    17.2.2024 00:38:38

    Ahmet abi en güçlü oldukları zaman bile iktidarı alamayan bir muhalefet şu parçalı haliyle nasıl bir araya gelebilir? CHP nin içinde olduğu bir tarafın bu halk tarafından iktidara getirilmesi mümkün müdür? Ve İYİP ile mhp arasında parti isminden başka ideolojik nasıl bir fark var?

  • Oğuz Yiğiter

    17.2.2024 00:14:03

    Evet hocam çok stratejik bir şey söylüyorsunuz; " bizim için mahalli seçimler sadece bir mahalli seçim değildir" Zira bazen iktidar değişikliğine giden yol, mahalli seçimlerden geçebilir; tıpkı 1989 mahalli seçimlerinde olduğu gibi. Muhalefetin alacaği iyi bir sonuç iktidarın kimyasını bozup erken seçime zorlayabilir, neden olması yaşayıp göreceğiz...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı