"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2018 Barla aile okuma programı hazırlığı

Ahmet Cemil Çökren
29 Nisan 2018, Pazar 00:06
Kocaeli geleneksel Barla aile okuma programı hazırlıkları şimdiden başladı.

Bu yıl Ahmet Demirdöğmez Ağabeyimizin idaresinde olduğu Yeni Asya Barla Sosyal Tesisleri’ne 2-7 Temmuz tarihleri arasında rezervasyonumuzu Kocaeli ili olarak yaptırdık. 30 odası bulunan sosyal tesisimizi Kocaeli okuyucuları olarak doldurmayı planlıyoruz.

Kısaca geçen sene Barla’da (15-21 Temmuz 2017) gerçekleştirdiğimiz okuma programındaki izlenimlerimizi aktarmak istiyorum. 

Şöyle ki: 15-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Barla Yeni Asya Sosyal Tesisleri’nde Kocaeli Yeni Asya okuyucuları olarak bir haftalık Risale-i Nur okuma programı düzenledik.

15 Temmuz Cumartesi günü sosyal tesislere akşam yemeği öncesine kadar bütün aileler özel araçlarıyla tesislere geldiler. Akşam yemeğinden sonra namazı için mescidde bir araya eldik. Ardından programımıza son şeklini verdik.

16 Temmuz 2017’de sabah namazıyla program başladı. “Hizmet Rehberi”nden ders yapıldı. Saat 10:00’da kararlaştırıldığı gibi müzakereli Münâzarât dersi salonda yapıldı. Öğlen namazından sonra herkes sosyal tesis önünde toplandı. Sav Köyü, kabristanı ve Isparta’da Üstadın evi gezildi. Erken dönenler Eğirdir Gölü’nde serinledi. Sonra tesislere dönüldü ve akşam namazı kılınıp, Risale-i Nur dersi okundu.

Her gün saat 14.00’da hareket edilecek şekilde; 17 Temmuz’da Barla Kabristanı ve Karakavak, 18 Temmuz Çam Dağı, 19 Temmuz Nis Adası, 20 Temmuzda ise İslamköy’deki ‘Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi’ gezildi. Dönerli dersler, müzakereli Münâzarât ve akşam dersleri aynı şekilde devam etti. Ara ara Risale-i Nur’un telif edildiği yerlerden olan ‘Cennet Bahçesi’ ve Üstad Bedüzzaman’ın ikamet ettiği evi gezildi.

Küçük bir grup oluşturduk, çocuklar birbirleriyle kaynaştı. Saklambaç oynadılar ve cemaatle namazı yakından müşahade ettiler. Aynı şekilde hanımlar ve beyler de kendi aralarında kaynaştı.

21 Temmuz sabahı Yeni Asya Sosyal Tesisleri’nden ayrıldık. Tesislerde hizmet veren Said Uçar ve ekibi bize çok yardımcı ve destek oldular. Teşekkür ediyoruz.

Bu yıl da aynı hızda, fakat 30 aile olacak şekilde inşallah program yapacağız. Duâlarınızı bekliyoruz.

Not: Tesisler için İzmir ve Düzce şimdiden yer ayırtmış. Diğer illerin dikkatine yer kalmayabilir. :)

Okunma Sayısı: 3352
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı