"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Büyük düşün Kahramanmaraş

Ahmet Sandal
29 Haziran 2014, Pazar
Geçen gün bir gazeteci ağabeyimizin rüya olarak yazdığı bir makalesi var. Bekir Doğan yazısında Kahramanmaraş Barajlarında (Sır ve Menzelet Barajlarında) insanların akın akın tatil yaptıklarını, hatta yat gemileri için bir liman, barajda sörf yapan insanları rüyasında gördüğünü yazmıştı. “Dervişin fikri neyse, zikri odur” misali, Bekir Ağabeyimiz de, sanırım bu hayallerle yatıp kalktığı için rüyasına bunlar girmiş. İnşaallah bütün hayırlı ve iyi rüyalar gerçek olur. Bekir Ağabeyimin bu rüyası da gerçek olur.
Rüya’dan gerçeklere dönelim. Gerçeklere döndüğümüzde şu sorular karşımıza çıkar.
Kahramanmaraş neden bir Afşin Ashab-ı Kehf’i inanç turizmi açısından bir cazibe, bir marka haline getiremez? Kahramanmaraş neden bir Elbistan acı sularını, Zeytun Kaplıcalarını bir marka ve cazibe merkezi haline getiremez? Kahramanmaraş neden tabiat ve orman varlığını bir marka ve cazibe merkezi haline getiremez? Kahramanmaraş neden şiir, edebiyat dünyasının zenginliğini bir marka ve cazibe merkezi haline getiremez? Kahramanmaraş neden dondurmasını, tarhanasını, biberini, fıstık ezmesini, cevizini ve diğer yiyeceklerini bir marka ve cazibe merkezi haline getiremez?
Bu soruların tek bir cevabı var. O da, “büyük düşünememek.”
Peki, cevabı bu da, sorunun çözümü nedir? Yani, büyük düşünmek nasıl olur? Nasıl büyük düşüneceğiz de, Kahramanmaraş’ın çevre, kültür, tarım, sanayî, tarihî ve tabiî değerleri açısından, bir Ankara Beypazarı, bir Ankara Kızılcahamam, bir Şanlıurfa Balıklıgöl, bir Trabzon Uzungöl, bir Trabzon Sümela, bir Artvin ve Rize Yaylalarının turizm potansiyelini yakalayacağız ya da bu potansiyeli aşacağız?
Su dersen su var, tarih dersen tarih var, yayla dersen yayla var, orman dersen orman var, yiyecek-içecek dersen yiyecek-içecek var, Kahramanmaraş’ta maşallah var oğlu var, ancak nedense, bir türlü marka olamıyoruz. Değerlerimizi ve turizm potansiyelimizi tanıtamıyoruz.
Bunun tek sebebi “büyük düşünmek” yok. Büyük düşünmek için de “büyük düşünecek zihin ve fikir yapısında sahip insanlarımız işbaşında olmalıdır.”
Kahramanmaraş büyük şehir oldu, inşallah belediye yönetiminde büyük düşünceye, büyük fikre sahip insanlara yer verilir de “Kahramanmaraş büyük düşünür. Kahramanmaraş için dileğim budur.”
Serde şairlik var. Sözü şiirle noktalayalım:
“Büyük düşün Kahramanmaraş,
büyük düşün,
Büyük düşün ki,
her zaman gülsün güzel yüzün.
Büyük düşün güzeller güzeli
Kahramanmaraş,
Büyük düşünerek,
her engeli, her zorluğu aş.”
Okunma Sayısı: 1350
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet Sandal

    1.7.2014 12:42:00

    Şaban Şirikçi Ağabeyim güzel gönüllü ve güzel sözlü bir Ağabeyim olarak bu sözlerinizden dolayı teşekkür ederim. Ankara’dan selam ve saygılarımı sunarım.

  • saban sirikci

    30.6.2014 14:25:00

    çok haklısın müfettişim.seninle hemfikirim siyasi büyüklerimize görev düşmektedir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı