"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aşırı terleme sorunu olanların dikkatine!

06 Mayıs 2015, Çarşamba 10:37
Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte aşırı terleme sorunu olan kişiler için de zorlu bir dönem başladı.

Özellikle koltuk altının aşırı terlemesi zaman zaman sosyal yaşamını olumsuz etkiliyor hatta kendisini toplumdan soyutlamasına neden olabiliyor. Ancak aşırı terleme sorunundan botoks uygulaması ile kısa sürede kurtulmak mümkün. 

Memorial Kayseri Hastanesi Plastik ve Rekonstriktif Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, aşırı koltuk altı terleme ve tedavisi hakkında bilgi verdi. “Gömlekteki ter izleri iş ve sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor” diyen Doç. Dr. Eskitaşçıoğlu, “Kişiler en fazla ter bezlerinin yoğunlukta olduğu el, ayak ve koltuk altı bölgelerinden terlemektedir. Duygusal ve fiziki aktiviteler sonucu ısınan vücudun ısı dengesini korumak ve devam ettirmek için insanlar terler. Bu fıtri fonksiyon bazı bireylerde aşırı derecede görülmektedir. Sıcakla ilişkili olsa da çoğu zaman psikolojik nedenlere bağlı olarak gerçekleşen aşırı terleme, yaşam kalitesini de ciddi anlamda düşürmektedir. Hayatları boyunca aşırı terleme sorunu nedeniyle sosyal psikolojileri bozulan bireyler, çoğu zaman insanlardan kaçar ve iletişim kuramazlar” dedi. 

Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, aşırı koltuk altı terlemesi tedavisinde topikal ter önleyiciler, iyontoferez ve ter bezi fonksiyonlarını azaltan bazı ilaçlar kullanıldığını hatırlatarak, şunları söyledi; “Ancak bu ilaçlar aşırı terlemede sınırlı fayda sağlamaktadır. İlaçların ise belirgin yan etkileri olduğundan kullanımı hekim kontrolünde yapılmalıdır. Aşırı koltukaltı terlemesinin oluşmaması için krem, jel ve spreyler de kullanılmaktadır. Ancak bu terlemenin oluşmaması için bu yöntemin ömür boyu sürdürülmesi gerekmektedir.”

Okunma Sayısı: 1531
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı