"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocuğun bilgi edinmesi için üç temel şart

04 Mayıs 2016, Çarşamba
Adem Güneş, “Çocuğun bir bilgiyi edinmesinde 3 temel şart vardır. Bu şartlar yerine gelmediği takdirde öğrenmeler geçici olur ve bir süre sonra unutulur. Bu şartlar; “güven, hoşgörü, tevazu” dedi.

“Her ebeveynin en temel sorunlarından biri çocuğunun okul başarısıdır” diyen Uzman Pedagog Dr. Adem Güneş çocuk eğitimine dair önemli tesbitlerde bulundu. Edinerek Öğrenmek isimli kitabında eğitimde kalıcı başarının metodlarını veren Güneş bu yeni kitabında eğitimcilere ve anne babalara, çocukla çatışmadan, kaliteli bir eğitimin nasıl olması gerektiğini pedagojik temelleri ile anlatıyor. 

Kalıcı öğrenmenin şartları

Adem Güneş’e göre çocuğun bir bilgiyi edinmesinde 3 temel şart vardır. Bu şartlar yerine gelmediği takdirde öğrenmeler geçici olur ve bir süre sonra unutulur. Bu şartlar; “güven, hoşgörü, tevazu”dur. “Kalıcı öğrenmenin ilk şartı, eğiticinin, çocuğun kendisini ‘güven ve emniyette’ hissedeceği bir eğitim zemini hazırlamasıdır” diyen Güneş’e göre çocuk, kendini öğrendiği veya öğrenemediği bilgiler dolayısıyla küçük düşmeyeceği, aşağılanmayacağı, başkaları ile kıyas edilmeyeceği, her hâlükârda kendisinin duygusal olarak destekleneceği bir eğitim ortamında hissetmelidir. Eğitim sistemi üzerinde de duran Güneş’e göre çocuk özgür bırakılmalı, hayatta kendisine hiç lâzım olmayacak bilgilerle zihni doldurulmamalıdır. Öğretmenin önceliği, öğrencilerini iyi vatandaş haline getirmek değil, onların iyi bireyler olmasına yardımcı olmaktır. Ödev bir zorunluluk değildir. Başarısız çocuklar ödevlerini yapmayanlar değil, eğitimden soğumuş olanlardır ve eğitimden kopan çocuklar aileden de kopacaktır.

N. Nur Ener / İstanbul

Haber Merkezi

Etiketler: nur ener
Okunma Sayısı: 1725
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı