"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çörekotlu kurabiye

09 Mart 2018, Cuma

Malzemeler;

l 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında),

l 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),

l 1 yumurta akı l 1 paket kabartma tozu (10 gr.), l 1 tatlı kaşığı tuz,

l 2 tatlı kaşığı toz şeker,

l 3 yemek kaşığı çörek otu,

l 5 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

Üzeri için:

l Yumurta sarısı.

YAPILIŞI:

Ağızda dağılan çörekotlu kurabiye hamurunu hazırlamak için gerekli olan un haricindeki malzemelerin tamamı, derin bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine azar azar un ilâve edilerek yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Kurabiye hamurundan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılıp rulo şeklinde yuvarlanarak uzatılır. Uzun rulonun üzerine parmak uçlarıyla hafif bastırılarak düzleştirilir. Şekillendirilen hamur  baklava dilimi şeklinde kesilir. Yağlı fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün hamur aynı şekilde yapılıp bitirilir. Ağızda dağılan çörekotlu kurabiye üzerine, fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış olan 180° fırında, üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınan kurabiyeler tepsi içerisinde soğuduktan sonra servise sunulur. Afiyet olsun.

Tarifi veren: Gülten ÖRNEK

Okunma Sayısı: 4412
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı