"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Evlerdeki rutubet kanser oluşumunu tetikliyor

04 Mart 2015, Çarşamba 14:35
Rutubetin, insan sağlığı için ciddi risk oluşturduğu, önlem alınmazsa kanserden, romatizmaya, alerjiden astıma kadar bir dizi rahatsızlığı tetiklediği ifade ediliyor. Rutubete karşı bina yalıtımlarının çok dikkatli yapılması gerekiyor.

Yalıtım sektöründe faaliyet gösteren Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, “Evlerde kanser tehdidi oluşturan küf ve rutubete karşı mutlaka su yalıtım yapılmalı.” dedi. Nem ve suyun, yapı elemanı gözeneklerinden geçerek iç ortam yüzeyinde küflenme, siyah leke ve mantar gibi organizmaların oluşumuna neden olduğunu belirten Özcan, bu havayı solumak zorunda kalanlarda kanserden, romatizmaya, astımdan, alerjik reaksiyon ve solunum yolu enfeksiyonlarına kadar birçok hastalığa davetiye çıkarıldığını anlattı. Sağlıklı bir yaşam için, sağlıklı binalarda yaşamanın gerekliliğine dikkat çeken Özcan, ev alırken su yalıtımının iyi yapılmış olmasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. 

“BİNANIN TEMELİ SU ALIRSA, DEPREMDE YIKILIR” 

Bir inşaatta, firmaların prestijini etkileyen üç önemli unsur bulunduğunu, bu unsurların binanın cephesi, asansör ve yalıtımdan oluştuğunu anlatan Özcan, bu üç işin doğru yapılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Yalıtım masrafı, bu evin maliyetinin sadece yüzde birini oluşturur. Söz konusu masrafı bu yüzde birin altına çekmeye çalıştığınızda yanlış yalıtım yapılıyor.’Milyonluk bir ev alıyorsun ama kafanıza su damlıyor. Böylesi bir durum bütün projeyi lekeler. Yanlış yapılan yalıtımlarda su terasa, otoparka veya zemin kata akar. Otopark ve zemin katlar zaman zaman yeterince önemsenmez. Ama sızan su müthiş bir küf ve koku yapar. Bakteriye neden olur ve kanserojen bir ortam yaratır. Kötü ve yanlış yalıtım, büyük markaların imajını lekeleyebilecek önemli bir unsur. Boya veya parkede ortaya çıkacak bir sorunu düzeltmek kolay. Ama binanın bir yeri akarsa onu tekrar tamir etmek çok zor.” 

Okunma Sayısı: 672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı