"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Huzursuz Bağırsak Sendromu'na kan testiyle teşhis koyulabilecek

23 Mayıs 2015, Cumartesi 13:22
ABD'de bilim adamları, Huzursuz Bağırsak Sendromu'nun (IBS) teşhisini sağlayan 2 kan testi geliştirdi.

Bilim adamlarının yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla yaptığı araştırma, testlerin bağırsakta bakteriler tarafından üretilen ve sindirim sistemine zarar veren toksinlere karşı üretilen antikorların olup olmadığını ya da sayısını belirlemeyi sağladığını gösterdi.

Testlerde, IBS ile bağlantılı 2 antikor yüzde 90'dan fazla doğruluk payıyla belirlenebildi. 

Bu sayede dünya genelinde toplumun yüzde 10'unu etkileyen sendrom, basit bir kan testiyle erken teşhis edilebilecek ve uygun tedavi, hastalık ilerlemeden yapılabilecek.

Araştırmanın sonuçları "PLOS ONE" dergisinde yayımlandı.

IBS, bağırsak alışkanlıklarında değişiklikle seyreden fonksiyonel bir sorun. Karın ağrısı, karında şişlik, karında aşırı şişkinlik hissi, kabızlık, bulantı, kusma, midede ekşime ya da yanma gibi belirtiler sinir sistemi ile bağırsak kasları arasındaki iletide bozukluk veya ileti kusuru sonucunda gelişiyor. IBS'nin nedeni tam olarak bilinmiyor. Bu nedenle bağırsakta herhangi bir hastalık bulunamaması durumunda, hastanın yakınmalarına dayanarak teşhis koyuluyor. Bu durum da hastalığın geç fark edilmesine yol açabiliyor.

AA

Okunma Sayısı: 947
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı