Kaç Kişilik: 4
Hazırlama: 5dk
Malzemeler:
l2 yemek kaşığı tereyağı,
l2,5 yemek kaşığı mısır unu,
l1 su bardağı su,
l1 su bardağı küp küp doğranmış Trabzon kolot peyniri.
YAPILIŞI:
l- 2 yemek kaşığı tereyağı teflon tavaya alıyoruz.
l- Eriyip hafif kızınca dolu dolu 2,5 yemek kaşığı mısır ununu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavuruyoruz.
l- Kavrulunca 1 su bardağı su ekleyip hafif kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.
l- Kıvam alınca 1 su bardağı küp küp doğranmış Trabzon kolot peyniri de ekleyip eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
l- Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun. .