"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meyveyi yemenin de bir zamanı var!

13 Eylül 2017, Çarşamba
Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde yenilen meyveler, gıdaları vücuda yük haline getiren asit ve gaz üretimine sebep oluyor.

Yemekte ve yemekten sonra yenilen meyveler vücuda ek yük oluyor!

Vücudumuz için çok önemli besin grubu yiyeceklerin başında meyve geliyor. Çünkü meyveler, vücuda en fazla yarar sağlayan, ancak sindirim için en az enerji gerektiren gıda türüdür. Meyvelerin büyük kısmı ince bağırsaklarda sindiriliyor. Aç karınla yenildiğinde, kısa sürede ince bağırsaklara iniyor. Şekeri ve vitamini fazla bir kayba uğramadan kana geçiyor. Eğer meyve yemekten sonra yenmişse, bu meyve midede kalıyor ve mayalanmaya başlayarak rahatsızlık veriyor. Uzmanlara göre, bu sebeple hayatı boyunca bir yudum içki içmediği halde siroz olan kişilere rastlanabilir. Bu konuda Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, yaptığı bir açıklama da vücut için çok önemli bir besin grubu olan meyvelerin tüketiminin doğru bir zamanlaması olduğunu belirterek “Aksi takdirde yararı şöyle dursun, meyveler adeta vücuda ek bir yük oluşturur” diyor.

 

Peki meyveler ne zaman yenilmeli?

Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde yenilen meyvelerin, midede fermantasyona (mayalanma) sebep olarak asit ve gaz üretimine yol açtığını vurgulayan Türk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yemekle birlikte tüketilen meyve, fermante oluyor, midede şişkinliğe neden oluyor, yiyen kişiye rahatsızlık veriyor. Bir nevi midede alkol oluşuyor. Ancak bu dışardan alınan alkolle aynı değil. Bu durum yenen gıdaları besin olmaktan çıkarıyor, vücuda yük haline getiriyor. Yani besinler gıda maddesi özelliğini kaybediyor. Ayrıca meyvenin vücuda sağladığı yararlar da azalmış oluyor. Meyvenin vücuda yararlı olabilmesinin en garanti yolu, açken tüketmektir. Karaciğer başta olmak üzere ilgili tüm organlara, bu asit ve gazı yok edebilmek için normalden daha fazla yük biniyor.” Prof. Dr. Türk, meyvenin vücuda sağladığı katkılardan yararlanılmak isteniyorsa, elma, armut, portakal gibi bütün meyvelerin yemekten en az 2 saat önce ya da yemekten en az 2 saat sonra yenmesi gerektiğini söyledi.

HABER: KÜBRA ÖRNEK

 

Etiketler: meyve
Okunma Sayısı: 6581
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı