"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğrenme güçlüğünün çözümü var

21 Temmuz 2017, Cuma
Uzmanların oluşturduğu özel ekibin çocuklar üzerindeki çalışmaları sonucu, disleksi artık sorun olmaktan çıkıyor.

Disleksi, çocuklarda öğrenme güçlüğü, öğrenme bozukluğu ya da öğrenme problemleri ile ilgili geniş bir yelpazeyi tanımlamak için kullanılıyor. Yapılan araştırmalara göre disleksinin zekâ ya da motivasyon ile ilgili bir sorun olmadığı biliniyor. Eğitim Danışmanı Mevlüt Güleç, Disleksi (Öğrenme Güçlüğü) ile ilgili, “Öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar yaşıtlarından daha tembel veya geç anlıyor değiller. Tek farkları, beyin fonksiyonlarının normal bireylere göre farklı şekilde çalışmasıdır. Öğrenme güçlüğü olan çocuklar farklı bir şekilde görür, duyar ve anlarlar” diye konuştu.

Her 5 çocuktan birinde görülüyor

Eğitim Danışmanı Mevlüt Güleç, “Ülkemizde bugüne kadar bu sorunların çözümünün olmadığı ile ilgili bir kanaat hakimdi. Ancak son zamanlarda tanı ve çözüm konusunda oldukça başarılı sonuçlar alan merkezler var. Ülkemizde yaygın ve çözümsüz görünen öğrenme güçlüğü konusunda gelişmiş ülkelerde uygulanan yöntemleri araştırmak üzere 2014 yılında fikir aşamasında olan Açık Mavi Çözüm Merkezi tarafından özel bir ekip oluşturuldu.

Öğrenme güçlüklerinin sebepleriyle ilgili araştırmalar ve çözüm yöntemleri konusunda en yetkin isimlerden bilgi ve danışmanlık aldı. Alan çalışmasında yapılan testler neticesinde öğrenme güçlüğü olarak tanımlanan 312 vak’ada, verilen eğitimlerle sorunun çözüldüğü raporlandı” şeklinde bilgi verdi. Güleç, “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde 3 yaşından itibaren Disleksi Testi yaptırmak yasal zorunluluktur” diyerek ülkemizde her 5 çocuktan birinin bu sorunla yüz yüze olduğunu ve çocuğu 3-7 yaş aralığında olanların bu testi muhakkak yaptırması gerektiğini belirtti.

Okunma Sayısı: 3633
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı