"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ramazan ayında birçok insanın sorunu: Hafife almayın!

05 Haziran 2017, Pazartesi 11:08
Medicana Sivas Hastanesi Diş Hekimi Hüseyin Ceylan, ağız kokusunun altında ciddi bir hastalığın olabileceğini söyledi.

Diş Hekimi Hüseyin Ceylan, Ramazan ayında birçok insanın sorunlarından biri olan ağız kokusunun nedenlerine değindi.

"AĞIZ KOKUSU DİŞ HEKİMİNE BAŞVURMA SEBEPLERİ ARASINDA 2. SIRADA"

Solunum yolu enfeksiyonları, diş ve dişeti rahatsızlıklarının yanı sıra mide rahatsızlıkları, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi ciddi hastalıkların ağız kokusuna neden olabileceğini belirten Ceylan, şunları söyledi:

“Ağız kokusu genelde diş hekimine başvurma sebepleri arasında diş ağrısından sonra 2. sırada gelir. Ağız kokusundan şikayet eden bireyler sosyal hayatlarında kendilerine olan güvenlerini kaybedebilirler. Psikolojik problemleri de beraberinde getirebilir. Ağız kokusunu bir hastalık olarak tanımlamak zordur. Öncelikle diş hekimi tarafından muayene yapılıp çürük, iltihaplı, enfekte dişlerin tespiti ve tedavisi yapılmalı, diş eti rahatsızlıkları yada diş eti iltihabı açısından hasta değerlendirilmelidir. Hasta protez kullanıyorsa protez temizliğine de çok dikkat etmelidir. Ayrıca eski protezler zamanla yapısı bozulduğu için ağız kokusu yapabilmektedir."

"BAHARATLI YİYECEKLERDEN KAÇININ"

Ceylan, ağız kokusunun ciddi bir rahatsızlık olmadığı sürece iyi bir bakım ile kaybolacağını, özelliklede vatandaşların kokuya karşı baharatlı yiyeceklerden kaçınması gerektiğini söyledi.

detaylar için lütfen tıklayın...

.Ağız kokusunun tek kaynağı ağız değil

.Ağız kokusundan kurtulmak için 10 etkili yöntem

.Ağız kokusu hastalık habercisi mi?

.Basit önlemlerle ağız kokusundan kurtulabilirsiniz

.Ağız sağlığı ve ‘Şecere-i Muhammedî’ veya 'Misvak'

DHA

Etiketler: ağız kokusu
Okunma Sayısı: 2905
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı