"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeterince süt içmiyoruz

20 Mayıs 2018, Pazar 00:49
Süt, çocukluktan yaşlılık dönemine kadar hayatımızın her döneminde, saç ve tırnak gelişiminden kalp ve kemik sağlığına kadar her alanda hayatî önem taşıyor.

Sütün insan sağlığı için önemi ve süt tüketimi ile ilgili kamuoyunda bilinç ve farkındalığın artması amacıyla her yıl 21 Mayıs’ta kutlanan Dünya Süt Günü ile, sütün hayatımızdaki yeri bütün dünyada bir kez daha vurgulanıyor. Ülkemizde ise süt içme oranlarının Avrupa ülkelerine göre oldukça düşük olduğu, Türk halkının Avrupa ülkelerinin neredeyse dörtte biri kadar süt içtiği biliniyor. Euromonitor 2017 verileri de süt tüketimi konusunda Türkiye’de hâlâ büyük sıkıntılar olduğunu ortaya koyuyor. Bu verilere göre dünyada süt tüketiminin en yüksek olduğu ülkeler Kuzey Avrupa ülkeleri. Estonya, İrlanda, Finlandiya, İngiltere ve İzlanda’da kişi başına içme sütü tüketimi yıllık 100 litrenin üzerinde iken, Türkiye’de yıllık kişi başı süt tüketimi 26 litre düzeyinde kalıyor.

Neden süt tüketelim?

Sütü günlük beslenmenizin bir parçası haline getirmeniz için sebepler saymakla bitmiyor. İşte bunlardan birkaçı:

- Son derece önemli bir protein kaynağıdır.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Kemik gelişimini sağlar, osteoropozu engeller.

- Kalp hastalıklarından korur.

- Gebelikte mineral kaybını önler.

- Dişleri korur.

- Cildi güzelleştirir.

- Kilo alımını önler.

- Enerji verir.

- Okuldaki başarıyı arttırır.

2 BARDAK SÜT İÇİN

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Türkiye’de yıllık kişi başı süt tüketim miktarı 33 lt, bu rakam tüketimde günlük yaklaşık yarım bardağa eşdeğer. Sağlık için çok değerli bir içecek olan süt tüketimini arttıracak çalışmalar büyük önem taşıyor. Tam 45 yıldır sosyal sorumluluk bilinciyle anne sütünden sonra çocuklarımızın süt içmesini teşvik edecek çalışmaları destekliyoruz. Pınar Süt olarak, başta çocuklarımız olmak üzere herkesi günde 2 bardak süt içmeye davet ediyoruz” dedi.

Okunma Sayısı: 1173
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı