"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gayb âlemi bize uzak değil

Ali FERŞADOĞLU
17 Temmuz 2017, Pazartesi
Hz. Peygamber’in (asm) dünyada bütün ümmetinin salâvatlarını birden işitmesi, kıyamette bütün asfiya ile bir anda görüşmesi ve biri birisine mâni olmamasının sırrı, benliğinin nur ve nuraniyet kazanmasındandır.

Hatta evliyadan, ziyade nuranilik kazanan ve “abdâl” denilen bir kısmı, bir anda birçok yerde görülüyor, aynı zat ayrı ayrı çok işleri görüyormuş.

Cismaniyata, maddeye cam ve su gibi şeyler ayna olduğu gibi; ruhaniyata dahi hava ve esîr ve misal (görüntü) âlemi de ayna olur. Bazı mevcudatı ayna hükmünde ve şimşek ve hayal sür’atinde bir seyir (gözlem) ve seyahat suretine geçerler. O ruhanîler, hayal sür’atiyle o meraya-i nazifede, o menâzil-i lâtifede gezerler. Bir anda binler yerlere girerler.

İşte, riyazet ile maddeyi, nefsini geri plana iten, tefekkür, ibadet, zikir, tespih ve virt ile ulvî duygularını geliştirip nuranileşenler, bu yansıma kanunu gereğince şuurlu olarak metafizik âlemlere gidebilir, bir anda pek çok yere yansıyabilir, görünebilir ve o âlemin sakinleriyle görüşebilir.

Çünkü gayb/metafizik âlemler zaten uzaklarda değil, hemen yanıbaşımızdadır. Metafizik âlemle iç içe yaşarız. Ancak aramızda nefsî parazitler, duygusal engeller, perdeler vardır. Onları aştığımızda gayb âlemleriyle karşılaşırız.

 

Okunma Sayısı: 1889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı