"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsan gayb âlemleriyle alış veriş içinde

Ali FERŞADOĞLU
10 Temmuz 2017, Pazartesi
Madde aşıldığında, zaman ve mekân ötesine geçilir.

Biz madde sınırlı ve hayatın şartlarına uymak zorunda olduğumuza göre madde ötesine geçmemiz mümkün mü? Mevzuu algılayabilmek için öncelikle dikkate sunmamız gereken husus, hayat tabakaları, yani boyutlarıdır. 

Bediüzzaman’ın tasnifiyle hayat tabakaları beştir: Birincisi dünya, maddî, mülk boyutundaki hayat, yani beş duyumuzla algıladığımız şahadet âlemidir. Diğer hayat mertebeleri ise, Hz. Hızır ve İlyas’ın (as) bulunduğu ikinci, Hz. İdris ve İlyas’ın (as) bulunduğu üçüncü; şehitlerin bulunduğu dördüncü ve kabirdekilerin beşinci tabaka-ı hayatları... Bu dört hayat tabakaları gayb âlemindedir.

Kâinat, “nötron, proton, foton” gibi, tesbit edilen 200 parçasıyla atomdan hücre, uzuv, su, bitki, hayvanlar, unsurlar, yıldızlardan galaksilere, galaksilerden nebulalara kadar sayısız esrarlı varlık, girift-karmaşık hadise ve enteresan faaliyetlerin cereyan ettiği, her şeyin bir şey, bir şeyin her şeyle irtibat; düzen, denge ve alış veriş içinde olduğu âlem içinde âlemdir. Her şey canlıdır, hayat sahibidir ve kendine münasip ruhu ve duyguları vardır. 

Bu âlemlerin merkezinde de insan yerleştirilmiştir. Ki insan, kâinatın özü, küçültülmüş bir numunesidir. Keza bütün varlıkların özetidir ve onlardan parçalar taşımaktadır. Bütün enerji boyutları, canlılık ve kanunlar onda da geçerlidir. 

Ruh/duygu-beden, madde-mânâ, fizik-metafizik (gayb) âlemler, elektro-biyo-manyetik enerji türleri canlıdır, ruh sahipleridir ve bir bütünün parçalarını teşkil ederler. Aralarında da komplike, girift, muhteşem, enteresan bağlantılar bulunmaktadır. Ayrıca insana en gelişmiş teknolojik cihazlarla bile kıyaslanamayacak mükemmellikte duyu, duygu, his ile lâtifeler ve bunları sonsuz derecede geliştirebilecek potansiyel yetenek verilmiştir. 

Okunma Sayısı: 1838
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı