"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nur Hareketinin farklı versiyonlarındakileri sık sık uyarırım! -1

Ali FERŞADOĞLU
08 Ekim 2015, Perşembe
Zaman zaman Nur Hareketi’nin farklı versiyonlarındaki dostlarımız bizi sohbete dâvet eder, ders yaptırır. Elime Münâzarât, Lâhikalar (Emirdağ, Kastamonu) Hutbe-i Şamiye, Divan-ı Harb-i Örfi dışındaki eserleri tutuştururlar.

Ben de hiçbir zaman dâvet edildiğim yerlerde bu eserleri istemem veya kendim açıp okumam. Zira bu, dâvet edebine, ahlâkına aykırıdır.  Her ne ise, bu ayrı bir yazı mevzuu. 

Farklı versiyonlarda yer alan kardeşlerimi sık sık uyarırım: Sakın sakın; “Risale-i Nur, sadece iman dersi değil, içtimaî ders de verir.

 “Risale-i Nur, şu zamanın ihtiyaçlarına uygun bir ilâçtır.

 “Risale-i Nur, İslâmiyet ve vatan zararına her türlü cereyana karşı koyar.

Cenâb-ı Hak şu zamanda, i’câz-ı Kur’ân’ın mânevî lemeâtından olan malûm Sözler’i, şu dalâlet zındıkasına bir tiryak hâsiyetini vermiş tasavvurundayım.1 Meselelerini bilmeyen, Risale-i Nur’a bu perspektiften bakmayan;

 Münâzarât için şöyle demiştir: “Elhâsıl, şu kitap, tarafımdan cevap, onların cânibinden suâl etmek vazifesiyle mükelleftir. Hem de siyâset tabiblerine, teşhis-i illete (siyaset doktorlarına hastalığı teşhise) dâir hizmet ile muvazzaftır.”2 hakikatilerini okumayan, anlamayan, bilmeyen,

 6000 sayfayı aşkın Risale-i Nur’un 2500 sayfası imanî, ibadetî, ahlâkî, içtimaî, siyasî meslek, meşrep, hizmet stratejilerine aittir.

 Özellikle Lâhikalardan çıkarılıp tanzim edilen Beyanat ve Tenvirleri,

 Dördüncü Mesele’yi, Hücümat-ı Sitte’yi,  Divan-ı Harb-i Örfi’yi,  Hutbe-i Şamiye’yi

 Sünûhat’ı okumayan veya az okuyan; mütalâa, müzakere, müdavele, münâzara etmeyen; 

 “Bu asrın ehemmiyetli ve manevi ve ilmî bir mürşidi olan Risaletü’n-Nur’un heyet-i mecmuası’dan hangisini okursam “En birinci budur” derdim. Ötekine bakardım, ‘Bu birincidir.’ Daha öbürüsüne baktıkça hayret ederek kat’î kanaatim geldi ki, Risaletü’n-Nur’un kitapları birbirine tercih edilmez. Herbirinin kendi makamında riyaseti var. Ve bu zamanı tenvir eden bir mu’cize-i maneviye-i Kur’âniyedir.”3hakikatini anlamayanlar; sakın, sakın, Üstad’ın içtimaî, siyasî görüşleri hakkında fikir beyan etmesin!

Dipnotlar:

1- Bediüzzaman, Emirdağ Lâhikası, s. 211.

2- Bediüzzaman, Münâzarât, s. 20. 

3- Bediüzzaman, Kastamonu Lâhikası, s. 11.

Okunma Sayısı: 2153
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • R.Kalyoncu

    8.10.2015 21:37:05

    Başkalarından önce kendimi uayarabilsek herhalde daha doğru bir iş yapmış oluruz..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı