"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rüyanın mahiyeti

Ali FERŞADOĞLU
03 Aralık 2016, Cumartesi
Rüya nedir, nasıl oluşur? Rüya kaç kısımdır? “Yarı ölüm” olan uykuda nasıl görürüz? Rüyalarımız yol gösterici olabilir mi? Hayatımızı rüyalarımıza göre tanzim edebilir miyiz? İstihare nedir, rüyalarımızı biz mi yönlendiririz, istediğimiz rüyayı görebilir miyiz?

Rüya, hepimizin uyku anında yaşadığı bir olgudur. Birçoğumuz karmakarışık rüyalar görürken bazılarımız rüyalarımızda istikbale dair haber, bilgi ve sırlara ulaşır. Kimi zaman da saf kalpli kişiler rüya kanalıyla gaybî/metafizik âlemin derinliklerine dalabilir. 

Rüyalar birkaç çeşittir. Bir kısım rüyalar rahmanî, bir kısmı ise karmaşık ve nefsanîdir. Bundan ötürüdür ki, isabetli tahlil ve tabir edilmeleri gerekir. Durum bu merkezde iken kimi hayatına rüyalarla yön verirken, kimisi de bazı gerçeklerin yakalanabileceğini kabul etmez. Birincileri ifrat, ikincileri tefrit ediyor. Halbuki güzel rüyalar görmek elimizde! 

Ömrümüzün yaklaşık üçte biri uykuda geçtiği için rüyalar hayatımızda önemli bir yer tutar. Hemen her gece sık sık rüya görürüz. Fakat çoğunu hatırlamayız. Ancak şuuruna varalım veya varmayalım bizi olumlu veya olumsuz etkiler. 

Rüyanın önemine binaendir ki, 

• Kurân’da, Peygamberimizin (asm) gördüğü rüyanın hak olduğu;

• Allah’ın, Hz. Yusuf’a (as) rüya tabiri öğrettiği; 

• Hz. İbrahim’in (as) oğlu Hz. İsmail’in (as), Mısır hükümdarının gördükleri rüyalar, tabirleri ve sonuçları ile ilgili bilgiler verilir. 

Bir hadiste de, peygamberliğin kırk altı parçasından birinin rüya olduğu belirtilir. Hz. Peygamber’e (asm) vahiy gelmeden önce rüya-yı sadıka ile peygamberliğe hazırlandığı, her gördüğü rüyanın doğru çıktığı, bilinen bir husustur. Şu halde rüyanın mahiyetini öğrenmek, kendimizi güzel rüyalara yönlendirmek önem arz eder. 

Okunma Sayısı: 2363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı