"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müfredat Dışı

Armağan Bahtiyar
05 Şubat 2016, Cuma

Önce eğitim/ci eğitilmeli

Hocalar hutbede üç beş cümleyi niye kâğıttan okur?! Göz iletişimi diye bir şey yok mu! Lütfen, millete bakarak konuşun! Yasak savar gibi yapmayın! Hakikate karşı mesulsünüz. Diyanete göre, görevden alırlar mı, müftülük ne der, diye konuşulur mu! Öğretmenler ve üniversite hocaları da korkuya göre konuşursa; hakikati kimler dile getirecek?!... Hocanın eline ne tutuşturulmuşsa; okuduğu o. Esirlik böyle bir şey... Camiden, okul derslerinden çıkanlara sorun; çoğu ne dinlediğini bilmez. Öğrenci öğretmenden; cemaat hocadan etkilenip sarsılıp çıkmalı değil mi! Kocaman üniversiteler bitiriliyor; sonuç, hiç! Sonuç ortada.... {Ortada kaldık.} Ne Finlandiya’yız... Ne Japonya... Ne Güney Kore... Ne Almanya... Ne İsveç... Ne Norveç... Okulunu, camisini kendisi yapan bir ülkeyiz. Emek verdiğimiz taş toprak... İnsana yatırım; sıfıra yakın... Neyi bekliyoruz, niye bekliyoruz, ne zamana kadar bu karanlıkta bekleyiş?! 

G—üç mekân/lar

Okul yapmayı cehaletle mücadele; hastane yapmayı hastalıkları azaltmak; hapishane yapmayı suçluları terbiye etmek anlıyorsak... daha yolun başında bile değilizdir.

Öğretmen ve ücreti

Öğretmen mi... evini, yolunu kendisi bulacak. Kirasıydı, yol parasıydı, kitabıydı, dergisiydi... Maaşı mı?!... Haa... öyle kitaba, kültüre yetmez. Bir de; bilen de bilmeyen de aynı ücrete talim ediyor. Sonuç? Topluma bakın, öğretmenleri; öğretmenlere bakın toplumu göreceksiniz.

İşini bırakan öğretmenle; işine bakan öğretmenin eline aynı ücret geçmemeli. Teknik çağda bunu tefrik etmek zor değil. Rekabetin olmadığı yerde biri niye kendini geliştirsin?!... (Özel çalışması olanlar ayrı.)

Cehaletin fotoğrafı

Cehaletin bir fotoğrafı var mı; var; hem de çok... 

Meselâ Yunus, cahiller için diyor ki:

“Nice yumşak söylese;

Sözü savaşa benzer!”

İmtihan soruları

Not: Cevaplara istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz!

S.1) Kim olduğunu üç cümleyle/veciz ifadelerle (az ve öz ) anlatabilir misin?!...

S.2) Ezberinde bir şiir var mı?!...

S.3) En son ne zaman ‘ay’a bakmıştın?!...

S.4) Yunus Emre: “Bir karıncaya ulu nazarım var!” diyor. Senin de böyle bir bakışın var mı: karıncaya/ papatyaya/ gelinciğe, ve saireye...

S.5) Okulların, ‘Kâinat Mektebi’ni okuyacak kültüre erişmesi için hangi mekteplere kaydolması gerekir?!...

Kelime diye bir şey

Kelimeniz azsa; kelime biriktirin! Yani okuyabildiğiniz kadar okuyun! Yazarı anlamıyoruz diye; yazarın kelimelerini alâkası olan olmayan kelimelerle takas etmeyin! Buna gerek de yok; hakkınız da... Kendin kitap yaz; bir diyeceğin varsa! Başkasının kitabını böyle kurcalayıp durma! Yunus Emre’nin kelimelerini yerinden oynatırsan; şair, ölmemişken; ölür işte!

Bitmeyen okullar

Üniversiteyle beraber 17 yıl eğitim... Zehir gibi adamlarımız olmalı değil mi?!... Değil! Zehirlenip çıkıyor gençlerimiz okullardan! Kendine, dünyaya, ahirete uzak diplomalılar... Bunlar tartışma açılsın diye değil; herkesin bildiği de; çok azımızın gördüğü bir kördüğüm... Teşhis bilinsin ki tedavi kolaylaşsın için yazayım, dedim.

Kaybolan nesiller

Çocuklarımızı kaybediyoruz; göz göre göre... Aynı sebepler aynı sonuçları doğurur, demiyor muydunuz! Şimdiki eğitim sisteminden tamamen (hemen) vazgeçelim!

Öğretmen karnesi

Öğretmenlere kim karne verecek?!... Okullar sınıfta kalmış.

Sanal eğitimin gerçek rüyası

Sanal dersler ve sanal karnelerden sonra; gerçek edebiyatçılar, gerçek mimarlar yetişecek; öyle mi! Bekleyip göreceğiz! Bekleriz; bir doksan yıl daha; beklemeye alıştık ya... Alıştık ya cehalete ve fukaralığa! Heey be!

Eğitimden haberler

Sahte öğretmenler yakalanmış, atılmış, mahkeme falan... da... gerçek öğretmenlerin sahte öğrencilerini kim yetiştiriyor?!

Zamanı savurmak

Vakit doldurma; vakti doldur ey eğitim!

Okunma Sayısı: 1685
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı