"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Abdülkadir Badıllı Ağabey’e rahmet

Bilâl TUNÇ
16 Ocak 2015, Cuma
Merhûm ve mağfur Ağabeyimize sonsuz rahmetler diliyorum, yakınlarına ve sevenlerine ta‘ziyelerimi sunuyorum..

Bilvesîle merhum Ağabey’le ilgili bir iki küçük hâtıramı nakletmek isterim.. :

Risâle-i Nûr ve Bedîüzzamân Araştırmacıları için ana kaynaklardan biri hiç kuşkusuz Abdülkadir Badıllı’nın (ra) Mufassal Târihçe-i Hayât olarak bilinen takdîre şâyân eseridir..

Adını dahâ önceleri duymuşsam da bu eserle tanışalı 7-8 sene oldu olmadı.. Hakīkaten büyük bir boşluğu doldurduğunu, okuyunca dahâ iyi anlıyorsunuz..

Âdetim olduğu üzere dikkatimi çeken yerleri tekrar dönmek üzere işâretleyerek, bâzı yerleri ileriye ta’lik ederek ilk okumamı tamamladım.. Elim değdikçe işâretli yerler üzerinde tekrar tekrar durdum.. Notlar aldım.. Bunlar üzerinde karınca karârınca araştırmalar yaptım..

Mufassal Târihçe’nin 1998 nüshası üzerindeki tesbitlerimi önce yayınevi ilgililerine ilettim.. Ayrıca değerli Şâir Ağabeyim Ekrem Kılıç’ın himmetleriyle Urfa’da ikamet eden Badıllı Ağabey’e ulaştırdık.. Birkaç gün sonra teşekkür ve iltifât bâbında telefonla arama nezâketinde bulundu.. O sıralar 3. Baskı hazırlıklarını yapıyorlarmış.. Sonra ne oldu bilmiyorum..

İki sene kadar evvel, “Eski Saîd’den Yeni Saîd’e” yazarı Mustafa Süzen aradı.. İzmir’e geliyormuş.. “Ağabeyler Anlatıyor”un değerli yazarı Ömer Özcan’ı da aramış.. Yeni Asya İzmir Temsilcisi Hasan Şen’in bürosunda buluştuk..(*) Çay sohbetimizde, Mufassal Târihçe’de, Bedîüzzamân Hazretleri Barla’da iken kendisine gelen bâzı mektup resimlerinin  birinin üzerinde “Muhammed Saîd” adını gördüğümü söyledim.. İlgilerini çekti.. Yanımızda kitap da yok.. Mustafa Süzen, te’yîd için Badıllı Âbi’yi aradı telefonla.. O da hatırlayamadı.. Sayfa numarasını bulup inşâallah kendilerine iletmek üzere biraz müsâade istedim... 

Akşam eve dönünce, üzerinde “Muhterem ve Muazzez Hocam Muhammed Saîd-i Nursî Efendi Hazretlerine takdîm” yazan mektup resminin 877. sayfada bulunduğunu  bildirdim..

(*): O gün Hasan Şen Ağabey, büroda bulunmadığı için vekâleten çaylarımızı Ahmed Saîd Okur kardeşimiz ikram etmişti.

Okunma Sayısı: 3231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Bilâl Tunç

    17.1.2015 22:50:41

    Teveccühünüz için teşekkür ederim Ömer Bey Kardeşim.. Şâhidliğinizle, hâtıramız bir belge hüviyetini aldı inşâallah.. Çok kıymetli "Ağabeyler Anlatıyor" çalışmanızın 6.sının basıldığını duydum.. Allah kısmet ederse en yakın zamanda istifâde etmek niyetindeyim.. Muvaffakıyetinizin devâmı duâlarımla..

  • Ömer Özcan

    17.1.2015 01:43:41

    Bilal Tunç Ağabey, “Ağabeyler Anlatıyor” seri kitaplarımızın -basımlarından sonra- birinciden beşinci kitaba kadar olanları Allah rızası için tashih edip göndermişti. Çok faydalı oldu, birçok hatamı fark ettim ve onları yeni basımlarda değiştirmek üzere kaydettim. O anda hiç ama hiç mübalağa etmeden şöyle mırıldandım içimden: “Bilal Ağabey, dikkatine hayran kalmamak mümkün değil…”. “Risale “Tashih” sitesi de sıkça başvurduğum temel kaynaklarımdan birisidir. Bilal Ağabeyi tebrik ediyor, çalışmalarının devamını şiddetle arzu ediyorum.

  • Ömer Özcan

    17.1.2015 01:43:18

    Bilal Tunç, Mustafa Sözen ve Ömer Özcan olarak iki sene kadar evvel İzmir Yeni Asya bürosunda buluşmamız ve merhum Abdulkadir Badıllı Ağabeyimizle telefon görüşmemiz aynen vakidir. Mufassal Tarihçe-i Hayat 877. sayfada görülen mektup zarfı fotokopisinin mahiyeti de “Muhterem ve Muazzez Hocam Muhammed Saîd-i Nursî Efendi Hazretlerine takdîm” Badıllı Ağabeye telefonla sorulmuştur. Badıllı Ağabey o anda intikal edemedi… Sonraki gelişmeleri bilemiyorum…

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı