"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Hibrit Savaş’ ve ‘Siber Terör’ gündemin ilk sırasında

19 Mart 2019, Salı 01:45
Değişen dünya düzeninin yeni savaş yöntemi olarak öne çıkan hibrit savaş ve güvenliğin en önemli tehdit unsuru siber terör konuları Ankara’da masaya yatırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) himayesinde “Make It Safer” (Daha Güvenli Hale Getir) sloganıyla düzenlenen 3. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi, BTK’nın Ankara Merkez Binası’nda gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve çok sayıda katılımcının yer aldığı etkinlikte, siber terör ve hibrit savaş konuları uzmanlarca ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Programın açılışında konuşan Sayan, “Yaşantımızın bilişim teknolojileri ile bu denli iç içe olması kişisel bilgilerimizi de aynı ölçüde tehlikeye atmaktadır. Bu durum bizim hayatımıza yepyeni riskler ve yepyeni kavramları da yerleştirmiştir. Siber güvenlik, siber dünya, siber uzay gibi ifadelerin son zamanlarda ne kadar sık dile getirildiği dikkatinizi çekmiştir. Bu kavramları neden bu kadar çok duymaya başladığımızı hiç düşündünüz mü? Tüm bunlar adeta değişen dünya düzeninin bir ispatıdır. Günümüzde siber dünya ve siber uzay en büyük gerçeğimiz, siber saldırılar ise en güçlü olmamız gereken mücadele alanlarına dönüşmüştür” değerlendirmesinde bulundu.

Karmaşık hale geliyor

BTK Başkanı Karagözoğlu da “Özellikle veri depolama ortamlarına yönelik güvenlik risklerinin artması ve bilgi yönetimi için kullanılan bilişim teknolojilerinin hedef haline gelmesi, günümüzde bilgi güvenliğinin sağlanması konusuna daha geniş bir çerçevede ve sistematik olarak bakmayı zorunlu hale getirmektedir. Siber saldırganlar şahısların ve kurumların bilgisayarlarına virüs veya zarar verici yazılımlar yükleyerek, yazılımlar ile uzak sistemlere erişim sağlayabiliyorlar. Bu yolla sistemlere fiziksel zarar vermeleri, kişisel bilgileri ele geçirmeleri çok daha kolay hale geliyor. Bu bilgiler bizim için hayati öneme sahip olduğunda işler daha da karmaşık bir hale geliyor. Biz de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak, bir yandan ülkemizdeki elektronik haberleşme sektörüne yönelik regülatif anlamda görevlerimizi yerine getirirken bir yandan da üstlendiğimiz görev ve sorumluklar gereği ulusal siber güvenliğin sağlanması noktasında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Okunma Sayısı: 1227
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı