"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya’ya bağımlı olma tehlikesi

Cüneyt Batumeli
14 Temmuz 2018, Cumartesi
Geçmişten ders almayanlar, gelecekte de aynı hataları yapacaklardır. Rusya katliâm yaptığında Rusya ile ittifakınız devam edecek mi? İleriki günlerde ‘Rusya bizi kandırdı’ sözlerini duymamız kuvvetli ihtimal.

Rusya’nın bugüne kadar kime bir faydası olmuş ki? Gözünü Deli Petro’nun vasiyeti gereği İstanbul ve Çanakkale Boğazlarına dikmiş; Sarıkamış’ta askerlerimizi katleden; Millî Mücadelede Buhara Cumhuriyeti’nin Ankara Hükümetine gönderdiği 100 bin altın rubleye el koymuş, bunun yerine ‘Rus yardımı (!) yalanıyla aldatıldığımız hurda tüfekleri gönderen; SSCB döneminde ve sonrasında SSCB içindeki Türkleri ve Çeçenleri ve diğer milletleri katleden; Kırım’ı işgal eden; Tatarlara soykırım yapan; SSCB döneminde 50 ırkı tamamen yok eden (Örnek: Ibıhlar); SSCB döneminde Türklerin ve diğer milletlerin bütün yerüstü ve yeraltı kaynaklarını hortumlayan; Hocalı’da Azerî Türklerini katleden; Bakü’de Azerî Türklerini tankların altında ezen; Uygur Türklerini katleden Çin’in en büyük partneri; Türkmen Dağları’nı bombalayan; Rusya değil mi? ‘Rusya’dan dost olmaz’ demiyor muyduk, ne değişti? Geçmişten ders almayanlar, gelecekte de aynı hataları yapacaklardır. Rusya katliâm yaptığında Rusya ile ittifakınız devam edecek mi? İleriki günlerde ‘Rusya bizi kandırdı’ sözlerini duymamız kuvvetli ihtimal. 

Diğer bir konu; nükleer atık yakıt çubuklarının reaktör çevresindeki havuzlarda saklanması halinde bile en az 100 yıl geçse de canlılar için tehlikeli olabileceği belirtiliyor. 2021 yılında santralde sadece 722 Türk personelin çalışacak Akkuyu’ya kurulacak 4.8 GW’lık -net 4 GW nükleer santralin yerine 4 GW güneş paneline teşvik verilse, nükleer santralın bütün yan hizmetleriyle birlikte istihdam edeceği azamî 2500 kişiye karşı 120 bin kişiye iş sağlanıyor. Almanya’da son on yılda yenilenebilir enerji sahasında 340 bin yeni iş imkânı sağlandı. Nükleerde ise sadece 30 bin kişi çalışıyor.

Mersin’in toplam gelirinin yüzde 30’u tarımdan ve tarıma dayalı sanayiden elde edilmektedir. Akkuyu’da kurulacak olan nükleer santral tarım ve tarıma dayalı endüstriye darbe vuracağı aşikâr. Nükleer santralda 2000-2500 kişi istihdam edilecek, ama Mersin nüfusunun yüzde 30’u geçimini tarımdan karşılıyor.

Sonuç olarak bu Akkuyu Nükleer Santralı ile alâkalı diyebiliriz ki; Türkiye’nin Rusya’ya olan enerji bağımlılığını daha da arttıracak. Rusya’nın elini güçlendirecek. Hükümet tarafından alım garantisi verilen, Rusya’nın menfaatlerini koruyan, bu proje ekonomiye atılan bir bombadır.

Köşe Yazısı: Cüneyt Batumeli

Okunma Sayısı: 3355
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı