"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2018 Rusya için silahlanma yılı oldu

31 Aralık 2018, Pazartesi 23:54
Dünyadaki silahlanma yarışının en önemi aktörlerinden Rusya, 2018’de hem yeni nesil silahlarını tanıttı hem de tarihinin en büyük askeri tatbikatını yaparak adeta gözdağı verdi.

Rusya’nın 2027’ye kadar sürecek olan ve Suriye’de kullandığı silahların deneyimlerini göz önüne alacağı “devlet silahlanma programı” bu yıl uygulamaya girdi. Ordudaki silahların modernize edilmesi ve yeni alt yapı projeleri için 20 trilyon ruble (yaklaşık 307 milyar dolar) harcama öngörülen 2018-2027 yıllarına ilişkin mevcut silah programı ocak ayında onaylandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in mevcut silahlarının menzilini artırma ve dünyanın herhangi bir noktasını vurabilecek yeni nesil silahları test ettiklerini duyurması Rusların silah teknolojisinde geleceği aşamanın ipucunu verdi. Kıtalararası balistik füze Voyevoda’nın yerine geliştirdiği ve daha fazla nükleer başlık taşıyabilen “Sarmat”  isimli füzenin kıtalararası balistik füze sisteminin fırlatma testi programı bu yıl tamamlandı. Yaklaşık yirmi yıl önce geliştirilmeye başlanan ve nükleer başlık da taşıyabilen “Kinjal” füze sistemi de 9 Mayıs Zafer Bayramı’nda görücüye çıkarıldı. Üzerinde çalışması devam eden Tomahawk muadili “sınırsız menzile” sahip olan balistik füzeye ise henüz bir isim verilmedi.

AA

Etiketler: rusya, silahlanma
Okunma Sayısı: 1037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı