"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

5000 işçi Trump'ın konuşmasına katılmaya zorlanmış

19 Ağustos 2019, Pazartesi 14:40
ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki Royal Dutch Shell’in inşaatı devam eden petrokimya tesislerini 13 Ağustos'ta ziyaret eden Başkan Donald Trump'ın konuşma yaptığı sırada 5 bin işçinin hazır bulunması dikkat çekerken, katılımın gönüllü olmadığı ortaya çıktı.

Pittsburgh Post-Gazette, Shell'in işçilere "Ya Trump'ın konuşmasını dinlersiniz ya da günlük ücretinizi alamazsınız" restini çektiğini yazdı. 

Trump'ın 6 milyar dolarlık yatırım yapılan tesislerde incelemelerde bulunmasından bir gün önce Shell'in sendika liderlerine gönderdiği uyarı notunun yüklenici tarafından işçilere aktarıldığı belirtildi. 

GÜN BOYU YEMEK YEMEDEN AYAKTA

Buna göre işçilere "Katılımınız zorunlu değildir" denilmekle birlikte sadece sabah 7'de gelip kartlarını geçirecek ve öğle saatleri boyunca öğle yemeği yemeden ayakta duracak olanlara günlük ücretlerinin ödeneceği söylendi. 

FAZLA MESAİ HAKKINI DA KAYBETTİLER

İşçilere "KARTLARINI TARATMAYANLARA ÖDEME YOK" yazısı eşliğinde talimat verildi. 

Post-Gazette'ye göre Trump'ın konuşmasına katılmamayı tercih eden işçiler mazeretli ama ücretsiz devamsızlık kapsamında değerlendirildi ve o hafta fazla mesaiye hak kazanamadı. 

HER TÜRLÜ PROTESTO YASAK

Katılmayı tercih eden işçilere işçilere bağırmak, slogan atmak, protesto etmek gibi direniş olarak algılanabilecek hiçbir eyleme göz yumulmayacağı belirtilirken sendikaların iyi niyet gösterisi yapmak istediği ve işyerinin sendika temsilcileri ile işçi şeflerinin de bunu kabul ettiği ileri sürüldü. 

Etiketler: Trump, konuşma, işçi
Okunma Sayısı: 995
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı