"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dikkat: 2050'de balıklardan fazla olacak

06 Haziran 2017, Salı 10:18
BM Genel Sekreteri Guterres, okyanusların daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit altında bulunduğunu belirterek, hiçbir şey yapılmazsa 2050'de plastik çöplerin balıklardan fazla olabileceği uyarısında bulundu.

2030 Sürdürülebilir Kalkınma Girişimini desteklemek amacıyla BM Genel Sekreterliğinin himayesinde bu yıl ilki düzenlenen "Dünya Okyanus Konferansı", New York'taki BM Genel Merkezi'nde başladı.

Konferansın ilk günkü toplantılarına Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaklaşık 200 ülkeden devlet başkanları, bakanlar, diplomatlar ve çevre aktivistleri katıldı.

BM Genel Kurulundaki toplantıda konuşan Guterres, kirlilik, aşırı avlanma ve iklim değişikliğinin etkileriyle okyanusların ciddi hasar gördüğünü ve gezegenin yaşam kaynağının hiç olmadığı kadar tehdit altında olduğunu söyledi.

Plastik çöpler balıklardan daha fazla olacak uyarısı

Guterres, "Okyanuslarımızı korumak ve onları sürdürülebilir kullanmak hayatın kendisini korumaktır." diye konuştu.

Okyanuslarla ilgili son araştırmanın verilerine değinen Guterres, bu çalışmanın, "okyanusları korumak için hiçbir şey yapılmazsa 2050 yılına gelindiğinde, atılan plastik çöplerin balıklardan daha fazla olabileceğini" ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

"Plastik belasını serbest bıraktık"

BM Genel Kurul Başkanı Peter Thomson da okyanuslarla ilgili kirlilik konusunda gidilen yanlış yolu düzeltmenin zamanının geldiğini anlattı.

Thomson, "Okyanuslar üzerine, tabiatı çok trajik şekillerde kirleten bir plastik belasını serbest bıraktık." diye konuştu.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales başta olmak üzere toplantıdaki birçok konuşmacı, geçen hafta ABD'nin 2015 Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ı bu kararından dolayı eleştiren açıklamalar yaptı.

Toplantıya Türkiye'den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından üst düzey yetkililer de katılıyor.

***

Konuyla benzer içerikler:

'Karbon ayak izi' nedir ve Bediüzzaman Said Nursî’nin 'ayak izi' ne kadardır?

Bugün insanların tüketimleri oranında çevreye verdiği zararlar ölçülerek karbon ve ekolojik ayak izleri numaralandırılmaktadır.

‘Karbon ayak izi’ bir kişinin bir yılda tabiata salınmasına vesile olduğu karbondioksit miktarını ifade etmektedir. Karbonla ilgili olarak yiyecekler, giyecekler seyahatler, özel araçlar, uçak yolculukları, toplu taşım, doğal gaz, petrol ve kömür tüketimleri gibi bölümler ölçü alınmaktadır.

Ekolojik ayak izi ise, bir kimsenin tükettiği tabii kaynakların yeniden üretilmesi için ihtiyaç duyulan kara ve deniz sahasının ölçülmesidir ekolojik ayak izi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/karbon-ayak-izi-nedir-ve-bediuzzaman-said-nursi-nin-ayak-izi-ne-kadardir_371170

***

Küresel ısınma tehdidi büyüyor

Son zamanların üzerinde en sık konuşulan konularından birisi de küresel ısınma. Dünyanın tehdit altında olduğunu belirten uzmanlar “küresel ısınma ruh sağlığımızı da bozuyor” dedi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/kuresel-isinma-tehdidi-buyuyor_408498

 

AA

Etiketler: bm, çöp, tabiat
Okunma Sayısı: 2345
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı