"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünya'daki balıkların yüzde 80'i yok olabilir

19 Kasım 2017, Pazar 10:41
Sıcaklığın artması dünya genelindeki deniz canlıları için tehlike oluşturuyor.

Marine Policy isimli dergide yayınlanan makaleye göre, yükselen küresel sıcaklık sebebiyle var olan balıkların yüzde 80'i yok olabilir.

Nippon Kurumu Nereus Programı’nın yaptığı araştırmaya göre özellikle Pasifik’te bulunan denizler olmak üzere, küresel olarak sıcaklığın artması dünya genelindeki deniz canlıları için tehlikeye yol açıyor.

Araştırma sonucunda şu anda var olan en sıcak su topluluğu olan Pasifik’te, artan sıcaklıklar sebebiyle birçok balığın yok olabileceği söylendi.

Güney Karolina Üniversitesi Biyoloji profesörü asistanı ve araştırma lideri Rebecca Asch araştırmayla ilgili, “İklim değişikliği tehlikesi altında, Pasifik bölgesindeki denizler ve yerleşim alanlarının daha sıcak ve asidik bir hale geldi.

Deniz dibindeki okyanusa ait yiyecek ağlarını etkileyen plankton üretimi azaldı. Araştırmalarımıza göre şu an azalan biyo-çeşitlilik sebebiyle, bölgedeki deniz canlılarının sayısı yüzde 50 azaldı” dedi.

Bilim insanları, Pasifik’te yaşayan insanların ekonomilerinin ve en büyük beslenme kaynaklarının deniz canlıları olduğunu ve bölgedeki insanların protein ihtiyaçlarının yüzde 20’sini balıklardan aldığını söyledi.

Araştırma sonunda bilim insanları, içinde bulunduğumuz yüzyıl içerisinde eğer Pasifik bölgelerindeki deniz sıcaklıklarının şu anki haliyle üç veya dört derece artması halinde, bölgedeki eniz canlılarının yüzde 80’inin yok olacağını söyledi. Artan sıcaklıklar dışında sera gazı emiliminin artışının da birçok deniz canlısı türünün tükenebileceğini belirten bilim insanları, yetkilileri iklim değişikliğiyle mücadeleye çağırdı.

DHA

Okunma Sayısı: 1995
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı