"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyadan kopuyoruz

26 Nisan 2017, Çarşamba
Türkiye son dönemlerde yaşanan antidemokratik uygulamaları nedeniyle dünyadan uzaklaşıyor. Avrupa Konseyi oylamada “Türkiye yeniden denetim sürecine alındı” kararı çıktı.

AGİT Gözlem Heyeti Başkanı Tana De Zulueta, Türkiye’nin nihai raporlarını kabul etmemesi halinde nasıl bir tavır alabileceklerine ilişkin soruya, “AGİT, tavsiyelerinin uygulanmadığı bir ülkeye dönmenin uygun olmadığına da karar verebilir” diye karşılık verdi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, referandum sonrası durumu, “Türk demokrasisi için tehlikeli bir geri adım” diye nitelendirdi ve AB hükümetlerine “Türkiye ile ilişkileri değiştirelim” çağrısı yaptı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Türkiye için kritik oylamasını yaptı. Oylamada “Türkiye yeniden denetim sürecine alındı” kararı çıktı. Karar, oy çokluğuyla alındı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nda “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” konulu oturumda Türkiye’nin 2004’te çıktığı denetim sürecine yeniden alınmasıyla ilgili karar tasarısı oylandı. AKPM’de alınan bu kararla, Türkiye denetim sürecinden çıkartılıp yeniden alınan ilk Avrupa ülkesi oldu. Siyasi denetim sürecine tâbi bulunan diğer ülkeler, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Moldova, Rusya Federasyonu, Sırbistan ve Ukrayna. Karar tasarısı AKPM Türkiye raportörleri Estonyalı Marianne Mikko ve Norveçli Ingebjorg Godskesen tarafından hazırlandı. Önceki gün toplanan denetim komitesinde ele alınan raporda Türkiye, geçen yılki darbe girişiminden sonra ilan edilen ve üç kez uzatılan olağanüstü hâl (OHAL) bünyesinde alınan kararlar ve uygulamalar eleştiriliyor. Raporda, Türkiye’de demokratik kurumların işleyişinin bozulduğu belirtiliyor.

Hükümetten ilk tepki

Karara ilişkin hükümet kanadından ilk tepki AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’dan geldi. CNN Türk canlı yayınına bağlanan Bostancı, “Bu karar kesinlikle yanlış, haksız, hasmane bir karardır” görüşünü dile getirdi. Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne ilişkin hususlar gerekçe gösteriliyor. Türkiye son derecede ilerleme sağlamış bir ülkedir. Hukuk devleti olma konusunda eksiklikler olabilir, ama bu hasmane bir tavır. Türkiye’yi tanımamaktan kaynaklanan bir süreç. Darbe girişiminin ardından OHAL’e girilmiş, KHK’larla bazı düzenlemeler yapılmıştır. Bu doğrultuda yargılamalar yapılıyor. Şimdi bunları gerekçe göstererek böyle bir karar alınması kesinlikle nesnel olmayan, kesinlikle hasmane bir siyasi anlayışın kararıdır.”

Okunma Sayısı: 3734
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hayati tilmizi nursi

    26.4.2017 06:40:16

    Elinizi şakağınıza koyup şöyle derinden bir düşünün;Acaba Müslim olsun gayr-i müslim olsun dünyada kendilerine samimi olarak selam vereceğimiz kaç ülke var.Yani bu mu siyaset.Her gün asay-ı musa aleyhi s selamı eline alıp her önüne geleni darp etmek salvolar savurmak siyaset midir akıllılılk mıdır?İslam bunu mu emrediyor islam siyaseti bu mudur Allah aşkına?Peki hiç bir akıllı yok mudur ki önünü göremeyen bu politikacılara yol göstersin.Belki vardır ama herhalde herkes heybeyi nasıl doldururum işiyle meşgul yol göstermeye fırsat bulamıyorlar.Hani ne oldu o çakma ve siyasal islamlaşmış nurcular ne derler bu yalnız kalışa.herhalde onlar da keseyi doldurma faaliyeti içinde oldukları için olup biteni duymuyorlar bile çünkü işlerine öyle geliyor

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı