"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya halkı faturalarını ödeyemiyor

26 Mayıs 2015, Salı 11:01
Ekonomik sorunlar Rusya halkının elektrik, su, doğalgaz ve diğer kamu ve konut hizmet faturalarını ödememelerine neden oldu.

RBC haber ajansına göre Rusya halkının fatura borcu, 1 trilyon rubleyi (20 milyar dolar) geçti. Borçların yüzde 40’ını ısınma ve sıcak su faturaları oluşturuyor.

Ulusal Tazmin Servisi Direktörü Anton Dianov, RBC’ya yaptığı açıklamada Rusların 1 Mayıs itibari ile borçlarının geçen yılın aynı gününe göre yüzde 15 daha fazla arttığını söyledi. Ödemelerde yaşanan gecikmeler ise yüzde 20’den fazla.

Borcun artmasında faturalara gelen zamların etkili olduğunu ifade eden Dianov, “Tüketiciler ödemeleri son ana bırakıyor. Bazen de 2-3 ay biriktiriyor. Sonrasında ise artan rakamlar ödenemiyor.” dedi.

Ödemelerin aracı kurumlar üzerinden yapıldığını belirten yetkili, bazen bu şirketlerin belirli bir süre transferi geciktirebildiklerini belirtti.

Rusların ödenmeyen faturalarının yüzde 40’ını ısınma ve sıcak su oluşturuyor. Yüzde 25’i doğalgaz faturalarından kaynaklanıyor. Yüzde 20 ise elektrik faturaları. Diğer kalan soğuk su, bakım onarım ve temizlik faturalarından kaynaklanıyor. 

Rublede yaşanan devalüasyon nedeni ile faturalara zam devam ediyor. Moskova kent yönetimi 1 Temmuz itibari ile yeni zamların gelebileceğini açıkladı. Fatura giderlerinde artışlar yüzde 10’ları bulabilecek. Konut giderlerine 1 Kasım itibari ile yüzde 7 civarında zam gelmişti. 

Sovyetler Birliği döneminde bir çok hizmeti ücretsiz alan Rusya halkı artan fatura giderleri nedeni ile ye yönetimlere tepki gösteriyor.

Etiketler: rusya, fatura, ekonomik kriz
Okunma Sayısı: 822
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı