"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yerleştirilen mülteci sayıları hedefin çok gerisinde

26 Temmuz 2017, Çarşamba 15:28
Avrupa Birliği (AB), İtalya ve Yunanistan'dan toplam 160 bin sığınmacının Eylül 2017'ye kadar diğer AB ülkelerine yerleştirilmesi kararı almış olmasına rağmen şimdiye kadar sadece 24 bin 676 sığınmacıya yeni bir ülke bulabildi.

AB Komisyonu, üye ülkeler Yunanistan ve İtalya ile anlaşma yapılan Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacıların Avrupa'ya yerleştirilmesine ilişkin 14'üncü raporunu açıkladı.

Rapora göre, AB, İtalya ve Yunanistan’daki sığınmacıları diğer üye ülkelere yerleştirme planında başarısız oldu. İtalya ve Yunanistan’dan toplam 160 bin sığınmacının Eylül 2017'ye kadar diğer AB ülkelerine yerleştirilmesi kararı alınmış olmasına rağmen AB Komisyonunun verilerine göre, 24 Temmuz itibarıyla 7 bin 873'ü İtalya'dan, 16 bin 803'ü de Yunanistan’dan olmak üzere sadece 24 bin 676 sığınmacı çeşitli ülkelere yerleştirilebildi.

TÜRKİYE'YE VERİLEN SÖZ TUTULMADI

22 bin 504 sığınmacıyı kapsayan ve Temmuz 2015'te kabul edilen plan kapsamında AB ülkelerine yerleştirilmesi sözü verilen Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacıların alınmasında ise sayı 17 bin 179'da kaldı.

AB ve Türkiye arasında 2016'da imzalanan sığınmacı mutabakatı uyarınca ise üye ülkelerin Türkiye'den 72 bin sığınmacı alması gerekiyordu. 

Ancak rapora göre, Türkiye'den çeşitli AB üyesi ülkelere yeniden yerleştirilen sığınmacı sayısı 7 bin 806 oldu. 

POLONYA, ÇEKYA VE MACARİSTAN SIĞINMACILARI YERLEŞTİRMEDİ

AB, yasal zorunluluğa rağmen sığınmacı almayı reddettikleri için haklarında haziran ayında yasal işlem başlatılan Çekya, Macaristan ve Polonya'ya ilişkin de yeni bir adım attı. 

Polonya, Çekya ve Macaristan'a yönelik sürekli olarak yapılan uyarılara rağmen sığınmacıları yeniden yerleştirmeyen bu ülkeler hakkındaki ihlal prosedürü kapsamında ülke yetkililerine gerekçeli görüş gönderildiği bildirildi. 

İhlal prosedürünün ikinci adımını oluşturan ve üye ülkelere AB hukukuna resmi olarak uyma çağrısı anlamına gelen gerekçeli görüş uyarınca, AB Komisyonunun 3 ülkeye cevap vermesi için bir ay süre tanıdığı belirtildi.

AA

Okunma Sayısı: 957
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı