"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En büyük endişe eğitim ve ekonomi

08 Ocak 2018, Pazartesi
IPSOS’un araştırmasına göre, ekonomiyi sorun görenler yüzde 23’le son 3 yılın zirvesinde yer aldı. Eğitimin en büyük sorun haline geldiğini belirtenlerin oranı ise 1 yılda yüzde 100’den fazla arttı.

IPSOS Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, vatandaşlara geçen yıla ilişkin düşüncelerini ve bu yıldan beklentilerini sordu. 2016 yılının sonunda terörü en büyük sorun görenler, terörle mücadeledeki başarıyla 2017’de yarı yarıya azaldı. Ekonomiyi sorun görenler ise yüzde 23’le son 3 yılın zirvesinde yer aldı. Eğitimin en büyük sorun haline geldiğini belirtenlerin oranı ise 1 yılda yüzde 100’den fazla arttı. Türkiye, 2017 yılına kâbus gibi bir olayla girdi. 2017’nin daha ilk saatinde terör örgütü IŞİD’in Reina’da yaptığı katliâmda, 39 kişi terörün kurbanı oldu. Sonrasında da pek çok konuda memlekette sular pek durulmadı, tansiyon düşmedi. Anayasa değişikliği referandumuyla Türkiye parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti. OHAL ve KHK’lar tartışmalarda hep ön sıralardaydı. İlk kez bir anamuhalefet lideri, Ankara’dan İstanbul’a “Adalet Yürüyüşü” düzenledi.

Terör kaygısı yarı yarıya düştü

Katılımcılara, “Türkiye’nin en önemli sorunu” da soruldu. Son 2 yılda olduğu gibi terör hâlâ listenin ilk sırasında. Ancak Aralık 2016’da terörü en büyük sorun gören yüzde 61’lik kesim, terörle mücadelede alınan sonuçlarla Aralık 2017’de yüzde 35’e düştü. “Kürt sorunu” diyenler ise yüzde 2 ile son 3 yılın en düşük düzeyinde. En dikkat çekici olansa, eğitimi en büyük sorun görenler 2015 ve 2016’da yüzde 5 bandında seyrederken, müfredat ve TEOG ile üniversite sınavlarının değiştiği 2017’nin sonunda bu rakamın bir anda yüzde 12’ye yükselmesi. Bu konudaki memnuniyetsizlik ve kafa karışıklığı, sınav değişiklikleri doğrudan sorulduğunda kendini daha baskın gösteriyor. Habertürk’ün haberine göre, TEOG’un ve üniversite sınavının değişmesini onaylamayanlar yüzde 60’ın üzerinde. Yani her 3 kişiden 2’si, sınav sistemi değişikliğinden memnun değil. Yine toplumun yüzde 64’ü, çocuğunun daha iyi bir eğitim görebilmesi için gerekirse taşınmayı göze alıyor.

Etiketler: eğitim sistemi
Okunma Sayısı: 2373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı