"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

100 bin esnaf kepenk indirdi

13 Nisan 2017, Perşembe 11:39
2016 esnaf için kara bir yıl oldu. Yüz binden fazla esnaf kepenk indirmek zorunda kaldı.

Yavaşlayan ekonomi etkisini esnaf üzerinde göstermeye başladı. Türkiye genelinde 100 binden fazla esnaf kepenk indirmek zorunda kalırken, 228 bin esnaf ve sanatkar işletmesi de faaliyete başladı. 

Kapanan iş yerlerinin yanısıra, esnafın büyük ölçüde kredilerle ayakta durmaya çalıştığı da rakamlarla ortaya çıktı. 

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye yönelttiği soru önergesi ile ortaya çıkan istatistiklere göre, 2016 yılında 8 bin 800 adet kahvehane kapandı. Ayrıca minibüs işletmeciliği yapan esnaf ve sanatkarlardan 5 binden fazlası işletmesini kapatırken, 7 bin kadar da yeni tescil gerçekleşti.

13 bin kadar bakkal, bayi ya da büfeci sektörden çıkarken, 22 bin adet kadarı da yeni işyeri açma başvurusunda bulunmuş.

ESNAF KREDİYLE AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

Bakan Tüfenkci, 28 Şubat 2017 tarihi itibarıyla, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısının 436.862'ye ulaştığını kullandırılan kredi hacminin ise 20 milyar 716 milyon 363 bin 700 TL'ye ulaştığını dile getirdi.

Ayrıca, 2016 yılında uygulamaya konulan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sıfır Faizli İşletme Kredisi Kredi Faiz Desteği programından 15 bin işletme yararlanırken, toplam 150 milyon TL tutarında kredi faiz desteği sağlandı.

İCRA BORCUNA TAKSİT

Adalet Bakanlığı, icra dosyalarına kredi kartı ile tek çekim ve taksitli olarak ödeme kolaylığı getirdi. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenler, ‘vatandas.uyap.gov.tr' adresine girerek e-Devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza ile girip işlemi yapabiliyor.

Etiketler: esnaf, kepenk
Okunma Sayısı: 3391
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ömer

    13.4.2017 23:37:42

    Haberde iyi şeyler yazıyor. Ama başlığa bak. 3 lira kaybedip 7 lira bulan adam zararda mı demektir?

  • muharrem

    13.4.2017 15:26:43

    Gelişen ve büyüyen Türkiye.Yok olmayı varlık mücadelesi olarak gösteren derin zihniyet.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı