"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

11 liraya alınan bal, marketlerde 45 lira

21 Ekim 2018, Pazar 16:24
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, arıcıdan kilogramı 11 liraya alınan balın marketlerde 45 liraya satıldığını belirterek, “11 liraya alınan bal, 45 liraya satılamaz” dedi.

Şahin ilkbahardaki yağışlar dolayısıyla “Bal çok olacak” düşüncesiyle sevindiklerini, yağışların İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da ters etki yaptığını söyledi. İç ve doğu bölgelerdeki yağışlarla esen samyelinin bütün çiçekleri kuruttuğunu anlatan Şahin, bu nedenle söz konusu bölgede bal rekoltesinde geçen yıla oranla yüzde 70’lere varan bir düşüş olduğunu dile getirdi. Çam balı üretiminin yıllık 100 bin tonlara çıkarılırsa hem ihracatın artacağını hem de ülkenin ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan Şahin, Türkiye’nin yurt dışına sattığı tek balın çam balı olduğunu kaydetti. Bir teneke balın 28 kilogram geldiğini, bunun üreticiye maliyetinin 424 lira olduğunu belirten Şahin,”Arıcıdan kilogramı 11 liraya alınan bal, marketlerde 45 liraya satılıyor. 11 liraya alınan bal, 45 liraya satılamaz. Üretici zaten 11 liraya fedakârlık yapıyor. Bir fedakârlık da marketler ve aracılar yapacak. Arada 34 lira gibi bir fark var. Bunun düzeltilmesi lâzım. Türkiye’de arıcılık sektörüne hizmet edilecekse desteklemelerden önce piyasanın düzeltilmesi gerekli.” diye konuştu.

Etiketler: arı, bal
Okunma Sayısı: 1888
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    23.10.2018 08:57:55

    Balik denizde ve Galata köprüsünde bedava, lüks balikci restoraninda bir servet. Bali arilarda ücretle yapmiyor... Ballarina mukabil ithal sekerle beslenmek icin hic yapmiyorlar.

  • Ali Tam

    23.10.2018 08:49:54

    11TL + Kâr + KDV ile toptanci örnegin 30 TL ye satsa , dükkan da 30+ Kâr+ KDV koymak zorunda. Vergi kacirilmaza bu fiyat artisi zorunlu ve birden tüketici fiyati 45 TL olabiliyor. Gayet makul ve ticaret carkinin dönmesi icin de gerekli. Zira dükkanlar pek nadiren dogrudan üreticiden alirlar, genellikle toptancidan alirlar. Ingiliz 1 Sterline ürettigi bir mamülü Türkiyeye 200 Sterline satinca gayet ucuz da pahabicilmez Bal cok mu pahali?

  • Tuncay

    21.10.2018 17:39:09

    nasilki helal et var, ayni sekilde helal fiyat ile satis yapoacak islami kooperatif marketler olmali. saygilarimla. Allah(cc) gercek Müslümanlarin(siyasietin yedek lastikligini yapan degil gercek Müminlerin) yardimcisi olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı