"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1500 psikolog ve sosyal hizmet uzmanı alınacak

30 Nisan 2016, Cumartesi 15:45
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli'de katıldığı programda, bakanlık olarak 1500 psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet çalışanı alacaklarını belirtti.

Bakanlığın Aile Destek Programı'nı hayata geçireceğini, her ailenin sosyal hizmet danışmanı olacağını belirten Ramazanoğlu, Trabzon'daki taciz olayıyla ilgili idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını, tacize adı karışan memurun ise görevden alındığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan 2'nci Bölge Toplantısı'na katıldı. Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kilis'te dün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Ramazanoğlu, Kilis'e 50 kişilik saha ekibiyle birlikte gittiğini, kente düşen füzeler nedeniyle çocuklarını yitirmiş Suriyeli ve Türk aileleri ziyaret ettiklerini söyledi. Ailelere psikoterapi yaptıklarını, rehberlik hizmeti verdiklerini belirten Ramazanoğlu, "Bu ziyaretimizde ben bir bakan olarak değil saha çalışanı olarak, psikolog olarak, doktor olarak oradaydım. Ailelerimize psikoterapi yaptık, rehberlik hizmetlerinde bulunduk. Saha çalışanı arkadaşlarımız şu anda 50 kişilik bir ekip Kilis'te çalışıyor" dedi. 

1500 PERSONEL ALINACAK

Bakan Ramazanoğlu, kısa adı ASGEP olan Aile Destek Projesi kapsamında 1500 psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanı alacaklarını açıkladı. Projenin aile hekimliği projesinin modellemesi olduğunu, her ailenin sosyal hizmet danışmanı olacağını belirten Ramazanoğlu, "Önümüzdeki günlerde 1500 psikolog alıyoruz. Psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet çalışanı. Denizli için de bir kadromuz var, bütün iller için kadromuz var. Denizli'ye de müjde veriyorum. 40 psikolog alıyoruz. Haziran 15'in de en geç bu arkadaşlarımız göreve başlayacaklar. ASGEP kapsamında her ailenin bir sosyal danışmanı olacak prensibiyle yola çıktık. Aynı Sağlık Bakanlığı'ndaki aile hekimliği modellemesi. Ama bizim aile danışmanlarımız ailenin ayağına gidecek. Rehberlik, psikoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerimizi yapacağız. Kilis'e de bu konuda kontenjanımız vardı. Onun da müjdesini verdik. 15 Haziran'da Kilis'e ait kalıcı personelimiz orada çalışacak" diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 2276
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı