"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

16 saatte bir şirket iflâs etti

18 Ocak 2019, Cuma 17:05
Geçen yıl şirketler açısından alacak yönetiminin öne çıktığı bir kere daha nakdin krallığını ilân ettiği bir yıl oldu. Özellikle yılın ikinci yarısında iflas ve konkordatolar önemli bir gündem maddesi olarak öne çıktı.

Şirketlerin ana gündem maddesi: Alacak yönetimi

Dünya’dan Ece Ceyhun’un haberine göre, finansal kredi bilgisi konusunda Avrupa’nın sektör lideri olan Türkiye’de yaklaşık 1.5 milyon şirketin izini takip eden Crif Türkiye Ülke Müdürü Selim Tezel de bu yıl şirketlerin ana gündem maddesinin yine alacak yönetimi olduğunu düşünüyor. Bunu da takip ettikleri database’den gelen verilere dayandırıyor.

4 dakikada bir şirket kurulmuş

Selim Tezel’in verdiği bilgiye göre geçen yılın 10 aylık döneminde 16 saatte bir şirket iflâs etmiş. Toplam 431 şirketin iflâs ettiği aynı dönemde, 4 dakikada bir şirket kurulmuş yine 4 dakikada bir yönetici değişimi yaşanmış. 34 dakikada şirket birleşmesi, 6 dakikada 1 hisse ve ortak değişimi yine 6 dakikada bir şirket adres, 25 dakikada bir şirket unvan değiştirmiş. 17 dakikada bir şirket sermaye artırırken bir önceki yıl ortalamalarına göre Crif’in erken uyarı sistemi iflâs ve konkordato artışındaki ortalamadan hızlı büyümeyi vermiş.

Etiketler: ekonomi, şirket, iflas
Okunma Sayısı: 2519
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı