"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

18. IBF Kongresi İstanbul'da başlayacak

16 Kasım 2014, Pazar 13:13
İslam dünyası liderlerinin katılımıyla düzenlenen 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı'yla eş zamanlı olarak 26-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu IBF Kongresi'nin 18. buluşması, 26-30 Kasım tarihleri arasında 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'yla eşzamanlı olarak İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde yapılacak. 1995'ten bu yana her yıl Türkiye'de düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek IBF Kongresi, bu yıl "Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler" temasıyla toplanacak. IBF Kongresi, kamu ve özel sektörü bir araya getiren, katılımcılar arasında sektörel işbirliği ve dayanışma için fırsatlar oluşturan, ticaret ve yatırım köprüleri inşa eden uluslararası bir platform olarak öne çıkıyor. Açılış konuşmasını IBF Başkanı Erol Yarar'ın yapacağı 18. IBF Kongresi'nin açılış oturumunda İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Dr. Ahmed Mohammad Ali Al-Madani ile Islamic Banker Magazine Editörü Mushtak Parker, İslami bankacılık ve İslami finans trendleri konusunda bir sunum gerçekleştirecek.

İslam iş dünyasının buluşma noktası

Kongre boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin iş ve yaşam deneyimlerinin, çok uluslu iş projelerinin ve temsilci heyetlerin ülke sunumları gerçekleştirilecek. Ayrıca, sektörel iş toplantıları ve ikili iş görüşmeleriyle işadamları arasında ticaret hacmini artırmak için çeşitli toplantılar düzenlenecek. İİT Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 30. Zirvesi ve Filistin İş Forumu'nun (PBF) 4. Kongresi'yle de eşzamanlı olarak düzenlenecek IBF Kongresi'nin bu yılki partner ülkesi IBF'nin temellerinin atıldığı ülke olan Pakistan olacak. Yüzlerce Pakistanlı işadamından oluşan bir heyetin de katılacağı kongrede sanayici ve İİT üyesi ülkeler arasında işbirliği için bir buluşma platformu sunularak, yeni iş açılımları, küresel iş ağları ve ortaklıklar yapmak için fırsatlar sağlanacak.

Yerli ve yabancı bürokrat, akademisyen, uygulamacı olarak kamu, özel sektör ve meslek kuruluşu temsilcisi ve karar verici olarak yönetici ve politikacıların bir araya gelmesiyle düzenlenecek IBF Kongresi oturumlarında; küresel finans krizinin nedenleri, İslam ülkelerinde fon kaynak kullanımı, yeni nesil finansman modelleri, finansmana erişim, ortaklık geliştirme, kurumsal itibar, fikri mülkiyet haklarının korunması, haksız rekabetin azaltılması ve kayıt dışılığın azaltılması gibi konular değerlendirilerek somut öneriler sunulacak.

Okunma Sayısı: 917
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı