"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2.5 milyon genç eğitim ve istihdamda yok

06 Ağustos 2018, Pazartesi 22:35
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Türkiye’de 6 milyon 327 bin işsiz bulunduğunu belirterek, 2.5 milyon gencin ise ne eğitimde ne istihdamda olduğunu ileri sürdü.

Beko, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda, Türkiye’deki işsizlik oranlarına dair basın toplantısı düzenledi. Ülkede gerçek işsizlik oranının yüzde 17.3 olduğunu savunan Kani Beko, sendikaların tespitlerine göre işsizlerin sayısının 5 milyon 872 bini bulduğunu ifade etti. Türkiye’nin, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, bazen de İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) içinde en yüksek dördüncü işsizlik oranına sahip ülke konumunda bulunduğunu söyleyen Beko, işsizlikle ilgili veriler de açıkladı. Beko, “Ne eğitimde ne istihdamda olan genç sayısı 2.5 milyonu aştı, oranı ise oranı yüzde 21.3. Kentsel genç işsizliği yüzde 19. Kadın işsizliği yüzde 12.6, genç kadın işsizlik oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti. Kentsel genç kadın işsizliği oranı ise yüzde 25” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bu yılın şubat ayı verilerini de paylaşan Beko, “Şubat verilerine göre ise ülkemizde 6 milyon 327 bin işsiz var. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır. Türkiye’deki işsiz sayısı, devletin resmi rakamlarına göre ise 6 milyon 327 bin” diye konuştu.

Etiketler: gençlik, işsizlik
Okunma Sayısı: 1002
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı