"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2018 sonuna dek 5.18’i bulur’

11 Temmuz 2018, Çarşamba 01:56

Dolar, yeni kabineyle yükseldi

Dolar/TL yeni kabinenin açıklanması sonrası yükselişe geçerek  4.75 seviyelerine dayandı. Kur dün sabah ilk işlemlerde 4.72 liradan güne başladı. Yeni kabinede ekonomi yönetimi baştan aşağı değişirken, dolar/TL 4.75 seviyelerine kadar yükseldi. Euro/TL ise 5,57 seviyesinin üzerinde çıktı. Böylece TL’de yüzde 4’e yakın değer kaybı yaşandı. Dolar kabinenin açıklanması öncesi 4.58 seviyesinde hareket ediyordu. Düne bakıldığında dolar gece gördüğü seviyelerden biraz aşağıda seyretti. Kur dün sabah 4.72 seviyelerinde yer aldı. Euro da 5.55 liradan işlem görüyor.

2018 sonuna dek 5.18’i bulur’

Fransız bankası Societe Generale, dolar/TL’nin 2018 sonunda 5.18 seviyesine geleceğini öngördü. Societe Generale analisti Jason Daw tarafından müşterilere yazılan notta, bankanın, Türkiye’deki zayıf temeller ve politika riskleri ile birlikte gelişen paraların 2018’in ikinci yarısında zorlayıcı dış şartlara bağlı olarak zayıflayacağı yönündeki beklentiler dolayısıyla TL’deki kötümser duruşunu koruduğu belirtildi. BloombergHT’nin aktardığına göre banka, Dolar/TL ‘nin 2018 sonuna dek neredeyse yüzde 9 yükselerek 5.18 seviyesine ulaşmasını öngörüyor. Bankanın dolar/TL’de 2019 ortası için tahmini ise 5.5 seviyesinde.

Etiketler: dolar, türk lirası
Okunma Sayısı: 1259
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı