"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2018 yılında kemer sıkacağız

14 Ekim 2017, Cumartesi 17:07
Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Orta Vadeli Program hedeflerimiz, bütçe dengesi hedeflerimizde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. “ dedi.

Bakan Ağbal, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in “Orta Vadeli Program ve bütçe hedefleri değişmeyecek. Değişiklik yaptığımız vergi düzenlemelerini telafi edecek tedbirler alacağız.” sözlerinin hatırlatılması ve tasarının komisyondan çekilmesinin istenmesi üzerine “Yok arkadaşlar, tedbirlerimiz bu kadar.” dedi.      

Orta Vadeli Program hedeflerinde herhangi bir değişiklik olmayacağını daha önce söylediğini hatırlatan Ağbal, “Amerika’dan atılan bir tweet mi yoksa komisyonda oturan Maliye Bakanı mı? Ben size söylüyorum. İkisi de birbiriyle bütünlük oluşturan aynı şey söylüyor. Bu değişikliklerden sonra da herhangi bir şekilde Orta Vadeli Program hedeflerimiz, bütçe dengesi hedeflerimizde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. “ diye konuştu.

“Kamu 2018 yılında kemer sıkacak”

Zamanında gerekli kararları aldıklarını ve Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini kaydeden Ağbal, Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu bildirdi. Ağbal, “Ekonominin ihtiyaçlarına göre, kamu harcamalarında 2018 yılında ciddî anlamda kemer sıkacağız. Cari harcamalarımız başta olmak üzere, birçok alanda, bütçeyi açıkladığımızda onları da sizlerle paylaşacağım. Gerçekten kamu 2018 yılında kemer sıkacak.” diye konuştu. “Türkiye ekonomisi uçurumun kenarındaymış gibi” açıklamalara kimsenin inanmayacağını aktaran Ağbal, 2018-2020 döneminde de Türkiye ekonomisinin yüzde 5’in üzerinde büyüyeceğini, kişi başına milli gelirin artacağını, eğitim, sağlık ve altyapıda yatırımlara devam edileceğini kaydetti.

AA

Etiketler: naci ağbal
Okunma Sayısı: 3449
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    15.10.2017 21:13:54

    Merdi kıpti durumu. Kamu harcamalarında kemer sıkmak demek borcun artık çevirilemez olması demek. Enflasyon demek. Ayrıca itibarın yerle bir olması demek. Varın gerisini siz anlayın.

  • İdris Ayaz

    14.10.2017 18:24:26

    %40mtv zammını, son baharın gelmesi kadar doğalmış gibi gösteren bakan değil mi bu? Ekonomi iyiyse Neden peki herşey zamlı?. 2018e kadar kemer sıktık. Sonra düzelecek mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı