"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

29 TL’lik ilaç 400 liraya satılıyor

09 Ekim 2017, Pazartesi 16:00
Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali, meme kanseri tedavisinde ve diğer kanser türleri için kullanılan bazı ilaçların piyasada bulunamaması nedeniyle internetten ilaç satışının arttığını söyledi.

29 liralık bir meme kanseri ilacının internette 400-500 liraya satıldığını belirten Bali, kaçak yollarla ülkeye sokulan ilaçların tehlikesine ve özellikle kanser hastaları üzerinde ölümcül etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali, internetten ilaç satışıyla ilgili uyardı. İnternette satılan 10 ilaçtan 8’inin sahte olduğunu ve merdiven altında üretildiğini söyleyen Bali, kutusundan içindeki tabletine kadar ilaçların taklit edildiğini ve hastaların kandırıldığını söyledi. İnternetten satılan ilaçların sağlığı tehlikeye attığı gibi yüksek fiyatlarla da satıldığını aktaran Bali, mecbur kalan hastaların bu yollara başvurabildiğini ve ölümcül sonuçlar doğurabildiğini söyledi. Bali, “İnternette satılan ilaçların bazıları sahte olmasa bile yüksek fiyatlardan satılıyor. Piyasada bulunmayan kanser ilaçları var. Meme kanserinde kullanılan bir ilacın bulunmasında sıkıntı var. İthal ilaç olduğu için sorun çözülmedi. Bir kutu için eczanede sıra bekleyen 9-10 hasta var. İnternette kutusunu 400 liraya satıyorlar. Mecbur kalan hastalar da ne yazık ki alıyor. Meme kanseri ilacını bulmak için diğer illerden de Manisa’ya geliyorlar.” dedi.

DHA

Etiketler: manisa, eczane
Okunma Sayısı: 2016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı