"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

3 bin lira maaşla çoban bulunamıyor

09 Aralık 2017, Cumartesi 17:57
Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, “Çobanlık tu kaka yapılan meslek haline gelmiş. Bizim bakanlık çobanın ismini ‘sürü yöneticisi’ diye değiştirdi, o da fayda etmedi. Bakın 3 bin liraya çoban bulamıyoruz” dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi ve Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Gıda Uzmanlık Grubu iş birliğinde düzenlenen “Türkiye’de Kırmızı Et Üretimi ve Tüketimi” konulu panel konuşan Hacıince, çobana kız verilmediğini belirterek, “Bakın 3 bin liraya çoban bulamıyoruz. Çobanlık derken bunu maaş alan bir adam adı altında görmeyin. Bunu kendi mesleğiniz olarak görün. Kötü bir şey değil. Boşalan köyler var. Son 5 yılda Konya’da 27 tane köy boşalmış. İnsan yok. Herkes köyde arazisini satıyor, şehre geliyor, kapıcılık yapıyor.” diye konuştu.

AA

Etiketler: çoban, maaş
Okunma Sayısı: 1883
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Recep Günay

    10.12.2017 11:47:09

    3000 TL tl ye çoban bulamıyoruz demişler. 5000 tl de verseniz zor bulursuuz. Çünkü türkiyede hayvan yetiştiriciliğ profesyonel değil. Çobanlık zor meslektir. sen çoban alıyorum diye maraba alırsan kimse bu devirde marabalığa gelmez.parayı düşüneceginize biz nerde yanlış yapıyoruz diye düşünün

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı