"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

3 haftanın en düşük seviyesinde: Altının gram fiyatı ne kadar oldu?

29 Nisan 2018, Pazar 11:20
Dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle altının gram fiyatı 3 haftanın en düşük seviyesi olan 171,4 lirayı gördü.

Bu yıla 158 lira seviyesinden başlayan, altının ons fiyatı ve döviz kurlarındaki değer kazançları ile artan jeopolitik risklerin etkisiyle rekor üzerine rekor kıran altının gram fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 182,4 liraya kadar yükseldi.

Bu seviyede kalıcılık sağlayamayan altının gram fiyatı, değer kaybeden dolar kuru ve küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle 27 Nisan Cuma günü üç haftanın en düşük seviyesi olan 171,4 liraya geriledi.

Haftalık bazda bakıldığında düşüşünü 2. haftaya taşıyan altının gram fiyatı bu hafta yatırımcısına yüzde 1,79 kaybettirirken haftayı 172,2 lira seviyesinden tamamladı.

Azalan jeopolitik risklerin etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı da 5 haftanın en düşük seviyesi olan 1.315,3 dolara kadar geriledi. Haftalık bazda bakıldığında düşüşünü 2. haftaya taşıyan altının ons fiyatı bu hafta yüzde 0,97 değer kaybederek yatırımcısını üzdü.

AA

Etiketler: altın fiyatları
Okunma Sayısı: 1753
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı